Tysk gigant bejler til Kop & Kande

Midt i den dramatiske ledelseskrise i isenkramkæden Kop & Kande og indkøbsforeningen bag kæden, Dias Danmark, bejler en international isenkramgigant nu til kædesamarbejdet.

Det er den store tyske isenkramspiller EK Servicepartner, der tilbyder enten at overtage Dias-organisationen eller at indgå et tæt, strategisk samarbejde om indkøb og administration. Det skriver dagbladet Børsen fredag.

"Vi har pengene, og vi vil gerne indgå et samarbejde. Enten gennem et kooperativt samarbejde eller et køb af Dias. Jeg kontakter bestyrelsesformanden i morgen (i dag, red.) og beder om et møde," afslører Aage Vogt, da dagbladet Børsen kontakter ham.

Han er sat til at administrere EK Servicepartners entré på det danske marked. Det har indtil nu resulteret i seks isenkrambutikker på dansk grund under navnet Hjem & Bord.

2500 butikker fordelt i Europa
Samlet set er EK Servicepartner leverandørmæssigt fundament for 2500 butikker, der er bredt fordelt ud over Europa. Tilbuddet fra det tyskbaserede indkøbsfællesskab modtages dog med skepsis hos ledelsen af Dias Danmark.

"Jeg skal nok gøre mit til, at EK Servicepartner ikke kommer ind hos os. I Dias har vi selvbestemmelse, og den kan vi ikke opretholde med et kædekontor i Tyskland," siger Jan Alstrøm.

Han er bestyrelsesmedlem i Dias Danmark og var indtil tirsdag konstitueret formand, skriver Børsen.