Tysk finansiel vagthund bekymret over valutamanipulation

Den tyske bankvagthund BaFin er bekymret for størrelsen af forsøgt kursmanipulation hos store tyske banker, deriblandt Deutsche Bank, og forventer at færdiggøre en omfattende undersøgelse af de tyske banker til næste år.

Det er ikke første gang, at diverse internationale myndigheder har Deutsche Bank i deres søgelys. Tyske myndigheder, med Bafin i spidsen, har i tidligere tilfælde kaldt virksomhedskulturen i storbanken for ødelagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND

Det skriver the Wall Street Journal.

Raimund Roeseler, der er chef for bankregulation hos BaFin, udtaler til the Wall Street Journal, at valutamanipulationen, der er under lup, bestemt ikke er noget, som bankerne skal tage med ro. Han afviser således ikke, at størrelsen i denne sag kan være på samme niveau som i den såkaldte Libor-skandale. En skandale, hvor blandt andre Deutsche Bank måtte punge ud med 2,5 mia. dollar som en del af et forlig med britiske og amerikanske myndigheder.

Det er således ikke første gang, at diverse internationale myndigheder har Deutsche Bank i deres søgelys. Tyske myndigheder, med Bafin i spidsen, har i tidligere tilfælde kaldt virksomhedskulturen i storbanken for ødelagt. Storbanken har sammen med konkurrenten Commerzbank allerede været ude med fyringer af involverede medarbejdere i kursmanipulationssagen, og lover fuld samarbejdsvilje over for myndighedernes undersøgelser.