Tysk entreprenør haler ind på danske byggegiganter

Den tyske byggeentreprenør Züblin har mere end fordoblet sin omsætning i Danmark siden 2012, mens danske byggegiganter kan konstatere et dyk i omsætningen.

MT Højgaard beretter om et fald i omsætningen på 30 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver Børsen.

Samtidig med at Züblin har opnået en omsætning på 1,3 mia. kr. i Danmark, beretter de traditionelle danske spillere MT Højgaard og NCC om fald i omsætningen på henholdsvis 30 pct. og 7 pct.

»Det handler om store mængder beton og stål kombineret med stærke kompetencer inden for ingeniørfaget. Vi er ikke den rette partner til opgaver under 150 mio. kr. Derimod anser jeg os for at være en kompetent partner til de helt store projekter,« siger Jens-Henrik Nicolaisen, bestyrelsesformand og teknisk direktør i Züblins danske afdeling, til Børsen.

MT Højgaard, som tidligere var Danmarks største entreprenørvirksomhed med en omsætning på 11 mia. kr., er dog ikke bekymret for den tyske konkurrence.

»God og sund konkurrence er altid godt. Hvis du ser på det danske marked, der er på ca. 200 mia. kr., så betyder det ikke noget for vores positionering, at en ny spiller tager 2 mia. kr.,« siger administrerende direktør Torben Billmann til Børsen.