Tysk dom kan give H+H kraftigt kurshop

Danske H+H, der længe har ligget i strid med tyske Xella om et opkøbstilbud, kan vise sig at blive et godt aktiekøb på sigt, hvis Xella får sin vilje.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Aktieugebrevet: Xella har i årevis taget alle midler i brug i forsøget på at opkøbe danske H+H, og den tyske porebeton-producent har senest købt H+H's tjekkiske faciliteter. Indtil videre er opkøbet af hele H+H-forretningen dog blevet sparket til hjørne af den tyske konkurrencemyndighed, der har givet H+H medhold.

Men Xella har ikke givet op endnu, og afgørelsen er blevet appelleret med forventet afslutning om mindst et år. Derefter vil en eventuel afgørelse kunne appelleres til den tyske højesteret, hvilket ventes at tage 1-2 år.

Overtagelsestilbuddet lyder på 67,5 kr. per aktie, og eftersom H+H-aktien ligger i niveauet 20-30 kroner - den lukkede i kurs 24 i fredagens handel - kan både storaktionærerne ATP og LD Equity og de mindre aktionærer sikre sig en solid gevinst inden for en 2-3 års tidsramme, hvis den tyske dom bliver omstødt til Xellas fordel, skriver Aktieugebrevet.