Tysk bus- og lastbilkæmpe nedjusterer efter omstrukturering

Det tyske selskab MAN, der er nok er mest kendt for sin produktion af busser og lastbiler, har nedjusteret forventningerne til årets resultat som følge af en stor omstrukturering af selskabets produktion og administration i Europa.

Foto: BEN STANSALL. ARKIVFOTO. Det tyske selskab MAN, der er nok er mest kendt for sin produktion af busser og lastbiler, har nedjusteret forventningerne til årets resultat som følge af en stor omstrukturering af selskabets produktion og administration i Europa.
Læs mere
Fold sammen

MAN varslede tilbage i slutningen af juni, at det som led i en sparerunde blandt andet ville afskedige 1800 medarbejdere, og udgifterne dertil er der nu sat beløb på.

Det tyske selskab venter at bruge 170 mio. euro - svarende til 1270 mio. kr. - på omstruktureringen af selskabets produktion af lastbiler og en strømlining af en række administrative funktioner.

Det skriver Bloomberg News.

De udgifter kommer til at gå ud over indtjeningen i år, da MAN nu regner med en halvering af overskudsgraden i forhold til sidste år mod en tidligere forventning om en "stabil udvikling".

Tiltagene kan aflæses i regnskabet for andet kvartal, hvor selskabet har måttet se sidste års overskud på 154 mio. euro vende til et underskud på 19 mio. euro. Ordreindgangen faldt i kvartalet med 7 pct. til 3,7 mia. euro, hvilket især skyldes tilbagegang i Latinamerika.

- Det er selvfølgelig ikke nogen let opgave at påbegynde fundamentale og omkostningskrævende tiltag for at sikre fremtidens vækst i så økonomisk svære tider. Alligevel føler vi os overbeviste om, at vi er nødt til at reagere for at ruste MAN til fremtiden, siger selskabets administrerende direktør, Georg Pachta-Reyhofen, i en meddelelse.

Hverken nedjusteringen eller udgifterne til omstruktureringen virker dog til at bekymre investorerne. MAN-aktien ligger mere eller mindre uændret på børsen i Frankfurt.