Tysk B&O-konkurrent søger asiatisk partner

Tyske Loewe, der konkurrerer med Bang & Olufsen og balancerer på randen af insolvens, vil lade en asiatisk partner overtage næsten hele produktionen.

Loewes adm. direktør, Matthias Harsch, siger til Der Spiegel, at man allerede har haft lange forhandlinger med flere asiatiske selskaber og er optimistisk omkring udsigterne for at præsentere en partner inden for relativt kort tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAINER JENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger selskabets administrerende direktør, Matthias Harsch, i et interview med tyske Der Spiegel.

Tv-producenten kom tirsdag i sidste uge i søgelyset ved at søge om konkursbeskyttelse i håb om at komme igennem en restrukturering. Udover restruktureringen siger direktøren nu, at man fremadrettet vil søge en strategisk partner i Asien, som kan overtage langt størstedelen af produktionen.

Harsch siger til Der Spiegel, at man allerede har haft lange forhandlinger med flere asiatiske selskaber og er optimistisk omkring udsigterne for at præsentere en partner inden for relativt kort tid.

- I sidste ende ønsker jeg et tuningsselskab, som AMG er det for Mercedes. Vi vil gøre vores indflydelse gældende hos en hardware-leverandør i fremtiden, men vi vil være afhængige af dem i sidste ende, siger Harsch ifølge Der Spiegel.

Den mest sandsynlige partner vil være en kinesisk tv-producent som TCL, Changhong, Skyworth eller Hisense. Partnerens rolle vil ifølge Harsch være at diktere den grundlæggende udvikling, levere den essentielle hardware, bygge processorer, kredsløb og displays. Loewe vil ifølge den vision blive begrænset til ganske få kernekompetencer og især fokusere på bruger-software, designspecifikationer og design.

Udover jagten på en strategisk partner bragte Matthias Harsch også flere fyringer og nedskæringer i spil.

- For at nå et vendepunkt må personaleomkostningerne i forhold til omsætningsniveauet ikke stige, så jeg kan ikke udelukke, at flere rationaliseringsinitiativer vil blive iværksat, siger Matthias Harsch ifølge Der Spiegel.

Loewe fyrede 190 medarbejdere i midten af december for at reducere omkostningerne, næsten en femtedel af Loewe-gruppens arbejdsstyrke.