Tysk bilkrise: Nu udskifter Audi halvdelen af sin ledelse

Den tyske bilproducent Audi, der kæmper med flere store skandaler for tiden, har ifølge et tysk medie udskiftet halvdelen af sin ledelse.

Foto: KARL-JOSEF HILDENBRAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandalerne i den tyske bilindustri koster nu tilsyneladende endnu en gruppe ledere i VW-koncernen deres job. Ifølge det tyske Manager Magazin har VW-gruppens adm. direktør, Mathias Müller, besluttet sig for at udskifte halvdelen af syv-mandsledelsen i Audi.

Således skal finansdirektør Axel Strotbeck, produktionschef Hubert Waltl, HR-chef Thomas Sigi  og driftsdirektør Dietmar Voggenreiter være blevet forberedt på deres afskedigelser under et møde d. 26. juli.

Fyringen i Audi kommer en lille uge efter, at Porsches fællestillidsmand og næstformand i Porsches bestyrelse, Uwe Hück, langede kraftigt ud efter Audis ledelse, fordi bilmærket med de fire ringe havde leveret dele af de motorer, som også har rodet Porsche ind i Dieselgate-skandalen.

»Jeg vil ikke tillade, at Porsche bliver bragt i fare på grund af Audis tricks. Egentligt burde Audis bestyrelse fritstille ledelsen,« sagde Uwe Hück til Bild Am Sonntag.

»Igen og igen har de forsikret os for, at motorerne var i orden, det har de sågar gjort skriftligt. Intet af det passede, og jeg tror ikke på dem mere.«

Den tyske bilindustri inklusive Audi står for tiden i en dyb krise. Flere bilmærker er anklaget for at have manipuleret med udstødningen fra deres dieselbiler i den såkaldte »Dielselgate-skandale«, og som om det ikke var nok, så efterforsker EU-kommissionen nu BMW, Porsche, Audi, VW og Mercedes-Benz for at have bedrevet et kartel siden starten af 90erne.

Audi-ledelsen er langt fra de første ofre for den nuværende krise i den tyske bilindustri. Mest prominent valgte den adm. direktør i VW gennem flere år, Martin Winterkorn, at træde tilbage få uger efter, at VW omfattende manipulation med deres dieselmotorer blev kendt.