Tyggegummikongen vinker endeligt til familievirksomheden

Efter 44 år som Danmarks tyggegummikonge overdrager Holger Bagger-Sørensen den sidste rest af familieselskabet.

Holger Bagger-Sørensen fra dagene som adm. direktør i Dandy i starten af 00'erne Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Danmarks ubestridte tyggegummikonge, Holger Bagger-Sørensen, siger nu et endeligt farvel til tyggegummivirksomheden Bagger-Sørensen & Co, tidligere Dandy, og gennemfører det længe planlagte generationsskifte. Det skriver Jyllands-Posten.

Holger Bagger-Sørensen er trådt ud af bestyrelsen i tyggegummikoncernen, og den ene af Holger Bagger-Sørensens to sønner, Steen Bagger-Sørensen, som overtager posten ifølge CVR-registret.

Berlingske Business bragte i november i år et interview med Holger Bagger-Sørensen, som varslede, at de 44 år i familievirksomheden Gumlink ville slutte til nytår, hvor han planlagde at overlade de sidste poster i familieselskabet til sønnerne Claus og Steen, som er fjerde generation i familien.

Virksomheden, som Holger Bagger-Sørensens farfar stiftede i 1915, blev stor og succesfuld på at producere og markedsføre tyggegummi under mærker som Dandy, Stimorol og V6. De mærker er for længst solgt fra til britiske Cadbury Schweppes for 2,3 mia. kroner i 2002, og virksomheden producerer i dag blandt andet tyggegummi for andre producenter, det der også kaldes private label.

»Jeg sætter mig helt udenfor nu, og min daglige gang i virksomheden stopper. Det har jeg forberedt mig godt på. Vi ændrede strukturen, da jeg fyldte 70 i 2013, og drengene tog mine bestyrelsesposter på nær de sidste to. Dem får de nu, når jeg stopper i december. Jeg skal ikke være sådan en kustode, der bliver trukket frem. Nu skal de tage over,« sagde den i dag 72-årige Holger Bagger-Sørensen i november.

Allerede i 1991 slap Holger Bagger-Sørensen hånden på rattet i den daglige forretning og overlod posten som adm. direktør til en ekstern. I stedet blev Holger Bagger-Sørensen bestyrelsesformand. I 2013 tog han næste skridt, da sønnerne overtog flere af hans poster. Claus Bagger-Sørensen er formand for Fertin Pharma og Vecata Invest, mens Steen Bagger-Sørensen er formand for Gumlink og investeringsselskabet Bagger-Sørensen Invest - og nu Bagger-Sørensen & Co.

Virksomheden offentliggør ikke et samlet koncernregnskab, så den samlede omsætning er ukendt. Men i Gumlink og Fertin alene lød omsætningen i 2014 på over en mia. kroner.

Læs Berlingske Business' interview med Holger Bagger-Sørensen fra november 2015