Twitters dilemma kan være skabt af Wall Streets drømme

Twitters brugervækst er næsten gået i stå, den administrerende direktør er trådt tilbage, og aktiekursen er mere end halveret, men alligevel spekulerer analytikere i, om det sociale medies dilemma i virkeligheden er skabt af Wall Streets højtflyvende forventninger.

Daily Telegraph skriver, at responsen til Twitters seneste regnskab, der blev straffet af investorerne på trods af en omsætningsfremgang på 61 pct., der overgik forventningerne, kan indikere, at investorerne har mistet forbindelsen til Twitters finansielle realiteter. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND

Siden Twitter gik på børsen til en fanfare af fuglekvidder i november 2013 har aktien mistet knap 60 pct. af sin værdi siden den toppede i 2014, og en række ledere, herunder tidligere administrerende direktør Dick Costolo, er fløjet fra reden.

Det skriver Daily Telegraph.

Problematisk er det desuden, at Twitters aktive månedlige brugere er stagneret lige nord for de 300 millioner brugere. Men omvendt lanceres banebrydende nyheder på Twitter som aldrig før, og nye muligheder som Vine og Periscope tilføjes i en lind strøm. Ifølge Daily Telegraph er Twitter som socialt medie en succes, men et forretningsmæssigt dilemma, og problemet kan meget vel være Wall Streets forventninger, og ikke Twitter selv.

Der spekuleres eksempelvis i, om det var konflikten med Wall Street, der tvang Costolo til at træde tilbage.

- Du ønsker altid at holde fokus på den langsigtede vision, men når du går på børsen kører du på en 90-dages kadence, og der er altid en meget offentlig stemmemaskine i form af aktieprisen, der forstærker den kortsigtede tankegang, sagde Costolo for nylig i et interview med The Guardian.

Daily Telegraph skriver, at responsen til Twitters seneste regnskab, der blev straffet af investorerne på trods af en omsætningsfremgang på 61 pct., der overgik forventningerne, kan indikere, at investorerne har mistet forbindelsen til Twitters finansielle realiteter.