Twitter overvejer at droppe 140 tegns-grænsen

I hunger efter at få flere brugere går Twitters administrerende direktør, Jack Dorsey, med tanker om at hæve grænsen for et tweet fra 140 tegn til 10.000 tegn. Brugerne er skeptiske.

Twitters medstifter og administrerende direktør, Jack Dorsey, overvejer at hæve grænsen for et tweet fra 140 tegn til 10.000 tegn. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sociale medie Twitter overvejer at skifte 140 tegns-grænsen for et tweet ud med en grænse på 10.000 tegn.

Det er medstifteren af Twitter og administrerende direktør, Jack Dorsey, som står bag den udmelding. Den kommer i kølvandet på, at Twitter de seneste par år har oplevet, at tilstrømningen fra nye brugere har været sløv, skriver The Financial Times.

Beskeden om den mulige tegn-hævning får dog ikke investorerne til at juble. De er usikre på, om ændringen vil påvirke det sociale medie på en positiv eller negativ måde.

Twitter-brugerne forholder sig også en smule skeptiske. Af beklagelser forlyder det, at tweets vil blive for eftertænksomme, hvis man ikke længere skal fatte sig i korthed. Twitter vil i fremtiden ej heller være sted for vittige og til tider bidende kommentarer, mener andre.

Nogle strækker sig dog så langt, at de sammenligner den potentielle hævede grænse med en universitetsopgave, en roman eller sågar tv-serien Game of Thrones. Andre frygter, at Twitter bevæger sig mere i retning af at ligne Facebook.

Jack Dorsey, der oprindeligt er medstifter af Twitter, kom tilbage til virksomheden sidste sommer. Der tweetede han, at virksomheden ville udforske nye veje ved at give brugere mulighed for at sende længere beskeder, også selvom den oprindelige opfattelse var, at 140 tegns-grænsen gav Twitter kreativitet, kortfattethed og hurtighed.

Sidenhen har Twitter udvidet betydningen af et tweet, så det nu også inkluderer billeder og videoer. Og mange mennesker, der gerne vil ud med et budskab, der er længere end 140 tegn, er begyndt at tage screeneshots af den tekst, de gerne vil sende.

Jack Dorsey har udtalt, at han gerne vil gøre disse screenshots mere nyttige ved at tillade folk at søge og fremhæve ting i teksten.

Men Twitter er også under pres for at vise, at de kan gøre sitet mere tiltalende for nye brugere, fordi antallet af nye brugere har vokset meget langsomt de seneste par år.

Jack Dorsey har ironisk nok taget et screenshot af en tekst, hvor han har skrevet »Twitter er at sende offentlige beskeder,« i samme tweet står der: »ved at fokusere på samtale og det at sende beskeder vil størstedelen af tweets altid være korte, søde og underholdende.«