Twitter opfordrer mere end 300 millioner til at skifte kode

En computerfejl betyder, at brugere af Twitter i mange måneder kan have fået blottet deres kodeord for hackere.

Foto: Thomas White
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sociale medie Twitter opfordrer sine 336 millioner brugere til at skifte kodeord.

Et teknisk problem har ifølge Twitter betydet, at brugeres kodeord har fremstået umaskerede i Twitters interne computersystem og dermed har været synlige for Twitters ansatte

Problemet er ifølge Twitter nu blevet løst, og der er umiddelbart ikke noget, der tyder på, at de mange kodeord skal være blevet stjålet eller misbrugt, oplyser selskabet. Men brugerne rådes alligevel til at skifte kode - også fordi mange stadig, trods advarsler, bruger samme kodeord mange forskellige steder.

Oplysningen om sikkerhedsbruddet er blevet lagt ud på Twitters blog. Her fremgår det ikke, hvor mange kodeord der skal have været udsat.

Synlige i »adskillige måneder«

Men til nyhedsbureauet Reuters siger en person, der kender til baggrunden for sikkerhedsbruddet, at det omhandler en »substantiel« del af brugerne, og at deres kodeord skal være synlige internt i »adskillige måneder«. Ifølge kilden opdagede Twitter fejlen for et par uger siden.

Twitter har også undskyldt for fejlen på firmaets blog. Her forklares det også, at fejlen skyldes, at kodeord er blevet logget i virksomhedens computersystem, inden en maskering var komplet. Normalvis maskeres kodeord ved at erstatte de valgte tegn med nye tal og bogstaver, forklares det på Twitters blog.

Ved at skifte kodeord kan brugerne forhindre, at deres konto på det sociale medie kan blive hacket.

Sagen kommer frem, ganske kort tid før EU 25. maj strammer sine databeskyttelsesregler betydeligt. En af stramningerne medfører, at virksomheder, organisationer og myndigheder inden for 72 timer skal melde ud, hvis der sker brud på databeskyttelsen, ligesom de nu kan idømmes bøder på helt op til fire procent af hele årets globale omsætning.

Twitter har 69 millioner månedlige brugere uden for USA.

LÆS MERE