Twitter-opera på vej til London

Operahus i London tager moderne metoder i brug for at gøre sig interessant over for et nyt publikum.

Normalt er det klassisk opera og ballet, der indtager scenen på Royal Opera House i London. Nu er der Twitter-opera på programmet i næste måned. Foto: John D. McHough, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ingen lange arier, for hver tekst har kun en længde som en SMS-besked, når verdens formentlig første »Twitter-opera« i næste måned opføres i London.

Det er selveste Royal Opera House, som lægger hus og mandskab til opførelsen af en opera, som netop nu er ved at blive komponeret over nettet takket være brugere af det sociale netværk Twitter, en slags mikroblog, hvor beskederne højst kan være på 140 anslag.

Mand kidnappet af fugle

Der komponeres nu musik til teksterne, som næppe vil nå et kunstnerisk niveau som »Madame Butterfly«, og resultatet kan efter planerne høres allerede næste måned. Man kan dog smugkikke på librettoen på http://twitter.com/youropera. Den handler om en mand, der bliver kidnappet af nogle fugle. Blandt de medvirkende er også en talende kat.

Royal Opera House håber med initiativet at få flere til at interessere sig for opera.

»Dette er folkets opera og den perfekte måde for alle at blive involveret med den intensitet, som opera i sin ultimative form er som historiefortælling,« siger operaens talskvinde, Alison Dutchie, til nyhedsbureauet Associated Press.