Twitter og Hotmail blokeret

Kina lukker for populære nettjenester op til årsdagen for massakren på Den Himmelske Freds Plads.

De kinesiske myndigheder er i højeste beredskab forud for 20-årsdagen for massakren på Den Himmelske Freds Plads. Nu er adgangen til populære nettjenester lukket for at forhindre omtale. Foto: Reinhard Krause, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kinesiske myndigheder har lukket for adgangen til den sociale netværkstjeneste Twitter og Microsofts e-posttjeneste Hotmail op til årsdagen for massakren på Den Himmelske Freds Plads for at undgå offentlig omtale.

Sent tirsdag eftermiddag - to dage før tyveårsdagen, hvor militæret slog til mod demonstranter på den centrale plads i Beijing - blev adgangen til de to populære nettjenester lukket. Også billedtjenesten Flickr, som ejes af Yahoo, var utilgængelig.

Twitter er en slags SMS-tekstbeskedtjeneste på Internet. Man kan sende små tekstbeskeder på højst 140 anslag, kaldet »tweets« (eller: kvidren), på nettet fra f.eks. en mobiltelefon. Tjenesten er meget populær, og ifølge kinesiske iagttagere har netop årsdagen været meget omtalt.

4. juni 1989 lige før daggry rullede tanks ind på Den Himmelske Freds Plads for at slå flere ugers studenter- og arbejderprotester ned. Dødstallet er aldrig blevet frigivet.

Kina har tidligere - senest i marts i år - blokeret for adgangen til videotjenesten YouTube, ejet af Google, efter at filmklip af overgreb mod protesterende, tibetanske munke i 2008 blev gjort tilgængelige her.