Twitter offentliggjorde regnskab ved en fejl og blev straffet hårdt af investorerne

Aktiekursen faldt prompte, efter at det sociale medie ved en fejl kom til at lægge det skuffende regnskab på nettet. Twitter har nu tabt mere end 8,5 milliarder kroner siden børsnoteringen.

Twitters indtjening holder slet det forventede niveau. Aktiekursen faldt 18 pct. i går som følge af de dårlige regnskabstal. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingen kunne se tallene med det blotte øje, men avancerede computerprogrammer fangede det med det samme. Tirsdag aften dansk tid kom det sociale medie Twitter til at lægge nøgletallene fra sit kvartalsregnskab på nettet, og selvom tallene ikke var synligt tilgængeligt, blev det straks registreret af det finansielle IT-firma Selerity.

Selerity tweetede derefter tallene på Twitter, hvorefter Twitter blev nødt til selv at lægge dem helt frem. Og det var endnu en gang skidt læsning for investorerne. Twitters vækst er stagneret, og mens analytikere forventede en opjustering, måtte Twitter nedjustere forventningen til årets omsætning fra 2,30-2,35 milliarder til 2,17-2,27 milliarder.

Nyheden fik omgående aktiekursen til at vende bunden i vejret med et fald på hele 24 procent. Twitters aktiekurs lukkede med et fald på over 18 procent.

Twitter lancerede tidligere reklamefunktioner og data-salg, der forventedes at indbringe hele to milliarder dollar i år, men indtil videre lader det vente på sig. Reklamerne har ikke omsat som forventet, og brugernes klikrater har været under det forventede niveau. I kvartalsregnskabet kunne Twitter derfor berette om et tab på 162 millioner dollar til trods for en omsætning på 436 millioner.

Det betyder, at Twitter på de seks kvartaler siden børsnoteringen har tabt 1,25 milliarder dollar (8,5 milliarder kroner, red). Til sammenligning havde Facebook et overskud på nogenlunde samme beløb efter seks kvartaler.

Selerity, der opdagede regnskabstallene før alle andre, er en IT-virksomhed målrettet finansielle investorer. Virksomheden er specialiseret i computerprogrammer, der gennemsøger internettet og henter vigtige data så snart, de bliver publiceret. Data bliver blandt andet herefter brugt i algortimer til aktiehandel.

Twitter oplyste sent tirsdag, at fejlen lå hos NASDAQ OMX, der hoster Twitters investor relations-informationer.