Twitter klar til mere end 140 tegn

Billeder og videoer tæller ikke længere med i længden på et »tweet«.

Mikroblogtjenesten Twitter ændrer på, hvordan længden på de publicerede beskeder tælles op. Nu vil en række ting blive undtaget, så der er lidt mere plads til tekst. Arkivfoto: Leon Neal, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL

140 tegn er ikke længere den ultimative grænse for, hvad man kan skrive i en besked på mikroblogtjenesten Twitter.

Mandag valgte Twitter at ændre på det helt grundlæggende i tjenesten, der har været i luften siden 2006. Ændringerne vil slå igennem overalt i løbet af kort tid. Fremover vil billeder, videofilm, meningsmålinger og GIF-billeder ikke længere tælle med i de 140 tegn, som dog fortsat er den maksimale længde for tekstbeskeder, smileyer og links.

De 140 tegn svarer til, hvad man kan skrive i en SMS. Twitter er netop en internettjeneste til helt korte beskeder, som alle kan læse, og fordi de skulle være lette at sende fra mobiltelefoner, er længden fastsat efter SMS-beskedernes grænse.

Brugertallet vokser ikke

Twitter havde ved udgangen af juni 2016 i alt 313 millioner brugere, heraf de 247 millioner uden for USA. Modsat Facebook kommer der ikke mange nye brugere til.

Twitter annoncerede i maj i år, at man ville ændre på beregningen af længden på tweets. Det har tidligere været overvejet at sætte længden op til hele 10.000 tegn, men den ide blev skrinlagt.

Twitter kæmper mod en dårlig økonomi. Efter et bestyrelsesmøde for få uger siden meddelte selskabet nyhedskanalen CNBC, at der »er ingen bud på bordet«. I stedet er Twitter selv i gang med at finde muligheder for at spare.