Twitter fordobler skrivepladsen til 280 tegn

Tilfældigt udvalgte brugere får nu dobbelt så meget plads at skrive på - dog ikke hvis man skriver på kinesisk, japansk eller koreansk.

Pippene - eller tweetene - på USAs præsident Donald Trumps yndlingsmedie, Twitter, bliver nu fordoblet i længde. Om det også vil gælde præsidenten, ved ingen, for endnu er det en test blandt tilfældigt udvalgte brugere. Arkivfoto: Thomas White, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas White
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grænsen på 140 tegn i en besked står for fald på Twitter, som nu vil lade en tilfældig mængde af brugere afprøve at kunne skrive dobbelt så langt.

Twitter har siden grundlæggelsen i 2006 haft som varemærke, at beskederne - også kaldet »tweets« - skulle være så korte og præcise som muligt, ligesom de pip, som fuglen i Twitter-logoet signalerer.

Tilfældigt udvalgte skal nu prøve

Det ændrer sig imidlertid nu, hvor grænsen bliver sat op til 280 tegn for en tilfældig skare af de 328 millioner månedlige brugere, som nu får mulighed for at udtrykke sig lidt klarere og/eller længere. For halvandet år siden hed det sig, at Twitter internt testede lange tweets på helt op til 10.000 tegn.

De 140 tegn svarer til, hvad man kan skrive i en SMS-besked, og Twitters koncept har hele tiden været, at man hurtigt kunne lægge de korte beskeder online, hvor alle kan se dem. SMS-beskeder kan rumme 160 tegn, men Twitter valgte at sætte grænsen ved 140 tegn, så de sidste 20 kunne bruges til brugernavnet.

USAs Donald Trump er en flittig bruger af Twitter, men om han er blandt de udvalgte, der får lov til at skrive længere, må han selv finde ud af. Afprøvningen sker i et ukendt antal uger for et ukendt antal brugere og vil gælde på alle sprog, undtagen kinesisk, japansk og koreansk.

Ikke for asiater

Ifølge Twitter er de længere beskeder nemlig inspireret af, hvordan Twitter bruges på kinesisk, japansk og koreansk. Skrifttegnene på disse sprog kan ofte udtrykke mere end på sprog med latinsk alfabet, hvorved de i realiteten allerede har en højere grænse. Samtidig kan Twitter se, at asiaterne bruger Twitter oftere.

Omkring ni procent af alle tweets på engelsk er i dag på præcis 140 tegn, hvorimod kun 0,4 procent af alle tweets på japansk når op på de 140 tegn.

Af Twitters 328 millioner brugere er de 68 millioner amerikanere, mens de resterende 260 millioner er internationale brugere. Twitters brugertal har ikke udviklet sig stort gennem det seneste år, hvorimod Facebook som verdens største, sociale netværk nu er oppe på to milliarder månedlige, aktive brugere.

Twitter er stadig en underskudsforretning. I seneste kvartal - april-juni - lød underskuddet på 116 millioner dollars.