Twitter får »junk-status« af Rating-bureau

Ratingbureauet Standard and Poors mener, at det er risikabelt at være med til at finansiere Twitters gæld og har givet det sociale medies obligationer en »junk-rating«

Twitters obligationer får en junk-rating hos S & P. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC THAYER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er bestemt ikke uden risiko at at være med til at finansiere Twitters vækstplaner.

Det mener ratingbureauet Standard and Poors, der torsdag aften gav obligationer for 1,8 milliarder dollar, udstedt af det sociale medie i september, en BB-rating. Det svarer til såkaldt »junk-status«. Ratingbureuaet bemærkede dog i samme ombæring, at Twitters risikoprofil er »fair« og ser de fremtidige udsigter som »stabile«

Ratingen kommer lige efter, at Twitter onsdag holdt sin første analytikerdag nogensinde, hvor det sociale medie forsøgte at imødekomme den kritik, der har været af dets faldende vækstrater.

Væksten skal blandt andet komme via opkøb, ved at investere mere i apps og udvikle nye funktioner, der eksempelvis gør det muligt at søge i de mest populære tweets via søgemaskiner.

Men kreditanalytiker hos Standard and Poors, Andy Liu advarer om, at Twitter investerer »meget aggressivt«, og måske derfor ikke vil være i stand til at skabe positive pengestrømme før 2016. han understreger også, at ratingen tager udgangspunkt i en »sund udvikling i antallet af månedlige aktive brugere og i omsætningen«.

»Det stabile outlook reflekterer vores forventning om, at Twitter fortsat vil opleve meget stærk vækst og ikke imødegår et væsentligt øget pres fra konkurrenter,« sagde Andy Liu ifølge Financial Times.

Antallet af brugere, der tweeter hver måned steg med fem procent til 280 millioner mellem tredje og fjerde kvartal. Det er vækstrater, der minder om Facebooks, men kommer far et meget lavere niveau.