Twitter er en milliard dollar værd

Det lille firma Twitter med blot 50 medarbejdere er allerede en milliard dollar værd. Firmaet har netop modtaget en ny investering på 50 mio. dollar.

Foto: Robert Galbraith
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er gået stærkt for det sociale netværk Twitter, som blev stiftet i 2006 og stadig kun har omkring 50 ansatte på sit kontor i San Francisco. Twitter har netop afsluttet en ny investeringsrunde, hvor firmachef Evan Williams har skaffet 50 millioner dollar i ny kapital, og dermed bliver firmaets samlede værdi sat til 1 mia. dollar, skriver TechCrunch.

Twitter har ikke officielt bekræftet den seneste kapitaltilførsel, men TechCrunch fortæller at medarbejderne blev informeret på et møde for nogle dage siden.

Tidligere i år modtog Twitter omkring 35 millioner dollar fra Benchmark Capital and Institutional Venture Partners, og dengang blev firmaets værdi sat til 250 mio. dollar. Men siden er den altså firedoblet igen.

De seneste penge kommer angiveligt primært fra investeringsfirmaet Insight Venture Partners i New York.

I Danmark har Twitter stadig kun en lille niche af markedet. I juli måned var 142.000 danskere forbi Twitter, mens 2.446.000 danskere brugte Facebook.

Men Twitter har efterhånden indflydelse langt ud over USA grænser, som under det iranske præsidentvalg, hvor mange demonstranter brugte Twitter til at sprede informationer og koordinere deres aktioner.