Twitter brugte password som password

Da mikroblogtjenesten Twitter skulle vælge adgangskode, valgte de den mest nærliggende løsning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kender det. Man sidder der foran computeren og vrider sin hjerne for at finde på et sindrigt password, der er over fem tegn, indeholder store og små bogstaver og som har tal, så virksomhedens IT-afdeling bliver tilfreds.

Nogle benytter af sig i stedet af den mest åbenlyse løsning, der ligger lige for. At bruge ordet ”password” som password. Faktisk er det verdens mest brugte password, og det var måske grunden til, at Twitter valgte at bruge det som adgangskode til virksomhedens administrationsserver.

Tidligere fældet
Mikroblogtjenesten har tidligere været i sikkerhedsproblemer. Det blev kendt for et stykke tid siden, at Twitter brugte Google, da Gmail-kontoen til en ansat blev hacket. Hackeren fik adgang til en stor mængde information hos Twitter.

Nu er en anden sikkerhedsskandale dukket op med brugen af ”Password” som adgangskode, skriver dn.no. Udover det fik hackerne let spil med adgangskode-tippet ”Too Obvious”. Brugernavnet var ”Jack”, som er navnet på en af grundlæggerne af tjenesten.

Ifølge grundlæggeren Biz Stone gav adgangskoden ikke adgang til personlig information om brugerne. Hackerne fik kun adgang til Twitters søgemotor.