Tvungne udskiftninger på vej i bankbestyrelser

En lang række banker er tvungede til at skifte ud i bestyrelsen ved næste generalforsamling på grund af nye regler fra Finanstilsynet. Det skriver Nyhedsbrev for Bestyrelser.

Kravene indebærer blandt andet, at der i en finansiel virksomhed skal være mindst et uafhængigt bestyrelsesmedlem med faglig indsigt i risikostyring, regnskab og revision.

Netop bestyrelsernes manglende indsigt i bankernes risikotagning anses for at være medvirkende årsag til, at en række danske banker allerede er væltet omkuld eller kommer i farezonen ved yderligere udlånstab, skriver nyhedsbrevet.

Kravet gælder børsnoterede banker og ikke-børsnoterede med en balancesum over 500 mio. kr. De fleste af landets banker skal ud at finde nye bestyrelsesmedlemmer på den baggrund, skriver nyhedsbrevet og nævner blandt andet Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord, Amagerbanken og Fionia Bank.

Og der kan blive rift om de nye bestyrelsesmedlemmer, for det er ifølge Nyhedsbrev for Bestyrelser kun en begrænset kreds af erhvervs- og finansfolk, der lever op til kravene.

RB-Børsen