Tvivl om Moesgaards handler

Ejendomsdeveloperen Anders Moesgaard, der i dagens Business langer ud efter Roskilde Bank, har slanket sin balance ved at sælge til nærtstående parter og eftergivet gæld til sig selv. Revisor sår tvivl om transaktionerne.

"Vi står med ryggen mod muren, og har indgivet stævningen mod Roskilde Bank, for at få afklaret vores krav til Roskilde Bank, som er løbet fra den skriftligt indgåede aftale,” siger Anders Moesgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl, Scanpix
Ejendomsmatadoren Anders Moesgaards familieselskab AM Gruppen er nu begæret konkurs af Roskilde Bank. Men allerede i oktober stiftede ejerne et nyt holdingselskab AMG 2, som har overtaget en lang række af AM Gruppens aktiver. Samtidig er der blevet eftergivet koncerintern gæld i forbindelse med transaktionerne.

Det fremgår af AM Gruppens seneste regnskab, hvor handlerne samtidig udløser et kraftigt forbehold fra revisor Leif G. Rasmussen fra Alsø & Breinholt:

"Jeg skal tage forbehold for prisfastsættelsen og gældseftergivelser i forbindelse med salget af disse kapitaandele (i en række væsentlige datter- og associerede selskaber, red.), idet jeg ikke kan vurdere den juridiske del af disse aftaler."

Strid med Roskilde Bank
Anders Moesgaard forklarer ellers udelukkende problemerne med Roskilde Banks ageren og stævner banken for 383 mio. kr.

“Vi har et lån i Roskilde Bank på 30 mio. Kr., som er blevet opsagt med ti dages varsel. Dermed står vi med ryggen mod muren, og har indgivet stævningen mod Roskilde Bank, for at få afklaret vores krav til Roskilde Bank, som er løbet fra den skriftligt indgåede aftale,” siger Anders Moesgaard og uddyber den verserende strid:

“Vi havde foreslået Roskilde Bank, at AM gik i betalingsstandsning i stedet for. Det ville give et pusterum, og vi kunne se, hvordan selskabet står. Det har Roskilde Bank afvist, medmindre de fik deres egen advokat som kurator. Det kunne vi ikke acceptere, eftersom det er deres advokat, der skal forsvare banken i sagen om bruddet på den skriftligt indgåede aftale,” siger Anders Moesgaard.

Dermed ligger han sig i kølvandet på andre af Roskilde Banks konkursramte ejendomsudviklere som Carsten Leveau og Christian Correll, der også har været efter banken, og i tilfældet Leveau også har bebudet en erstatningssag.

Omvendt har Roskilde Bank tidligere forsvaret sig med, at den kun begærer kunder konkurs, hvis der er mistanke om fifleri eller andre tillidsbrud fra kundens side. I den kontekst må AM Gruppens plettede regnskab vurderes som vand på Roskilde Banks mølle.