TV3 sikrer sig Premier League

Modern Times Group har sikret sig rettighederne til at vise populære engelske fodboldkampe på bekostning af 6eren.

Danske fans af engelske fodboldklubber skal fra sommeren 2013 zappe hen på TV3 for at se kampene. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL ELLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske fans af Manchester United, Arsenal, Tottenham og alle de andre engelske Premier League-hold, skal i fremtiden zappe hen på TV3 og søsterkanalerne for at se kampene om lørdagen. Fra sommeren 2013 er det nemlig Modern Times Group, der står bag kanalen, der har rettighederne til at vise kampene på dansk fjernsyn.

"Premier League er den mest populære nationale fodboldturnering i verden og har en kæmpe fangruppe i Skandinavien. Vi er derfor henrykte over at have forlænget vores eksklusive rettigheder i Sverige og at have fået en bedre pakke i Danmark," siger Hans-Holger Albrecht, administrerende direktør i MTG.

MTG viser i dag kampe fra den bedste engelske række på Viasat-kanalerne i Sverige og som ekstra betalingskanal i Danmark. Herhjemme er det SBS TV, der har rettighederne og viser kampene på kanalen 6eren. MTG vil have ret til at vise 280 kampe eksklusivt, mens 100 kampe også kan vises på andre kanaler.MTGs køb af rettighederne er en våd klud i ansigtet på SBS TV, der har haft stor fremgang på TV-markedet i årets første kvartal. Her er fodboldkampene på 6eren en af stationens publikumsmagneter. Da Manchester United og Manchester City for nyligt mødtes i en kamp, der havde stor indflydelse på mesterskabskampen i England, så 276.000 danskere med.

"Vi er langt i forhandlingerne med Premier League om en forlængelse af vores aftale i yderligere tre år. Den vil indeholde færre kampe, end vi har nu, men det vil samtidig vil det frigøre ressourcer til at investere i nye programmer og andre rettigheder til 6eren," siger Jesper Jürgensen, informationschef hos SBS.

SBS TV består af Kanal 4, Kanal 5, 6eren og Voice TV. Det er ikke oplyst, hvad MTG har betalt for rettighederne, men det har bestemt ikke været billigt. Den engelske Premier League tjener omkring 10 milliarder kroner årligt på rettighederne på verdensplan.