TV2 vokser langsommere

2015-regnskabet for TV-selskabet TV2 viser fremgang i omsætningen, men vækstraten er den næst laveste i fem år, og bundlinjen skrumper.

Merete Eldrup, administrerende direktør for TV2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen i det statsejede TV2 rundede sidste år 2,64 mia. kroner efter en vækst på 2,6 procent. Omsætningsvæksten er dermed den næst laveste i fem år, hvor 2013 skilte sig ud med et direkte fald i omsætningen, mens 2011 toppede med en vækst på 7,6 pct.

Væksten i 2015 er drevet af en digital omsætningsvækst på 37 procent og en stabil omsætningsudvikling for traditionel TV. Reklameomsætningen på knap 1,3 mia. kroner ligger omtrent uændret gennem de seneste tre år på, mens abonnementsomsætningen på 1,3 mia. kr. er steget med seks procent.

TV2-bossen glæder sig over, at TV2s strategiske mål om digital transformation slår igennem på tallene.

»I 2015 er der kommet god vind i sejlene på dette område. Vækstraterne i antallet af abonnenter, visninger og besøg på vores forskellige digitale platforme er alle betydelige,« siger adm. direktør Merete Eldrup i en pressemeddelelse.

Mens der altså er vækst i toplinjen, skrumper bundlinjen og indtjeningen derimod i det seneste regnskab. Resultatet før skat landede sidste år på 184 mio. kr. - et fald på 15 pct. i forhold til 219 mio. kr. året før. Resultatet er påvirket af en driftsinvestering i TV2 Sport, og det økonomiske resultat betegnes som tilfredsstillende, ja, faktisk er det bedre end ventet, fremgår det af pressemeddelelsen

For indeværende år venter TV2 en omsætningsvækst på tre pct. og et resultat før finansielle poster (EBIT) på 120-150 mio.kr. Sidstnævnte er betydeligt lavere end resultatet i 2015, da EBIT landede på 195 mio. kr. Forventningerne om en lavere indtjening skyldes bl.a., at TV2 venter stigende omkostninger til sportsprogrammer som følge af stort sportsår med bl.a. EM-håndbold, EM-slutrunde i fodbold og OL.

Staten kan som eneaktionær ikke vente noget udbytte, fremgår det af årsregnskabet.

»For at kunne modstå betydelige og uafklarede retskrav er TV 2 nødsaget til primært at være egenkapitalfinansieret. Udbyttepolitikken for TV 2 er derfor suspenderet, indtil der foreligger en nærmere afklaring vedrørende kravene,« som der står i regnskabet.

Aflønningen til TV2s bestyrelse og direktion er stort uændret i forhold til 2014. Tivoli-bossen Lars Liebst får 400.000 kr. om året for at bestride formandsposten, mens adm. direktør Merete Eldrup i 2015 fik 5,3 mio. kr. i løn, inkl. pension og bonus - mod 5,2 mio. kr. året før.