TV2 vinker farvel til gælden

Med salget af sendenettet er TV2 så godt som gældfri. TV-kanalen kæmper dog fortsat med to store problemer.

Foto: Christian Ringbæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tjek. TV2 kan sætte et hak ud for ”betale kæmpegæld” på huskelisten. For få dage siden lykkedes det for TV2 og DR at sælge hele det danske TV- og radiosendenet til det svenske statsejede selskab Teracom.

Salget indbringer 1,25 milliarder kroner til DR og TV2, der har ejet sendenettet i fællesskab, og for især TV2 er der tale om penge som falder på et tørt sted.

TV-stationen har igennem en årrække kæmpet med en massiv gæld, men den bliver der nu stort set gjort kål på. Det forklarer TV2s finansdirektør Peter Normann. 

Nedbringer gæld med næsten 600 mio. kr.

”Gælden ligger i niveauet lidt over 700 millioner kroner, og salget indbringer lidt over 600 millioner kroner før skat. Vi har ikke regnet ud, hvor stor en skattebetaling det bliver, men vi regner med at ende på et udbytte lidt under 600 millioner kroner. Det vil sige, at vi får en gæld i et niveau, hvor det er under kontrol.” 

Problem-listen fortsætter dog for TV2, der foruden den store gæld også har kæmpet med en lidende hovedkanal og en stribe truende retssager.

Taber en million om dagen

Hovedkanalen taber i omegnen af en million kroner om dagen, og derfor er man fra politisk hold blevet enige om en redningsplan kanalen, hvor der indføres brugerbetaling fra 2012.

Indtil da bakser TV2 dog på egen hånd med kanalen, der har svært ved at lokke både seere og annoncører til.

Derudover er TV2 fortsat indblandet i en række retslige tvister. Bl.a. har MTG, der ejer TV3, lagt sag an mod EU-Kommissionen fordi denne godkendte at TV2 fik statsstøtte og det har fået Kommissionen til at granske sagen igen.