TV2 vil ikke have baronessen

TV-stationen sagde nej tak til baronessen, da STV tilbød endnu et program med den kendte baronesse Caroline Fleming i hovedrollen.

TV 2 takkede nej til et nyt program med Caroline Fleming. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhart
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Baronessen fra Valdemar Slot skabte gode seer tal på TV2 med sit første program ”Baronessen,” men alligevel takkede TV2 nej, da de fik muligheden for at gentage succesen.

Programmet står da ikke udenfor slot og hjem, da produktionsselskabet STV i stedet havde held til at sælge konceptet til SBS’ Kanal 4. Det skriver Mediawatch.dk. Ifølge Sune Roland, faktachef og redaktør på TV 2 skyldtes fravalget flere faktorer.

"I det jeg blev forelagt fra STV var fascinationen omkring baronessen det bærende i formatet - og her valgte vi altså programmet 'vores første barn', som ligger I samme timeslot. Det skaber nemlig identifikation frem for fascination. Desuden har tal og vurderinger også vist, at vores seere bekræftet rigtigheden i det valg,« siger han til Mediawatch.

Uforståeligt
Men for SBS og Kanal 4 passede programmet efter lidt tilpasning. "Vi syntes, det lød interessant, så vi arbejder videre med det. Jeg syntes, der skulle være en kontrakt med seerne. Det skulle ikke bare være en kendis - der skulle være en gevinst for seerne, og det har vi derfor arbejdet med," fortæller programchef for SBS, Anne Stig Christensen til Mediawatch.

Resultatet blev ”'Baronessen flytter ind', hvor Caroline Fleming bytter sin luksustilværelse på Valdemars Slot ud i med en almindelige dansk husmor i tre dage.

Direktør og producent for STV Niels Severin undrer sig over, at STV sagde nej, da han tilbød endnu et program.

"Jeg undrede mig da, men jeg tror ikke, at TV 2 havde en forventning til, at Caroline kunne levere noget andet," siger han til Mediawatch.

 
Læs også:

Baronessen til 2900

Billedserie: Verdens rigeste kendisser