TV2 venter lavere underskud

Der er bedre tider på reklamemarkedet i vente, spår TV2. Derfor venter tv-kanalen et mindre underskud på hovedkanalen end tidligere.

Foto: Christian Ringbæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en massiv gæld og et forventet underskud for hele året er der nok af dårlige nyheder i halvårsregnskabet fra TV2.

Men TV2-boss Merete Eldrup kan alligevel også spore fremgang, og derfor hæver hun de finansielle mål for 2010.

"Forventningerne til udviklingen i tv-reklamemarkedet er gunstigere end hidtil antaget, hvilket reducerer underskuddet på hovedkanalen," lyder det i årsrapporten fra TV2.

Læs også: TV2 taber seere i alle aldre

Kombineret med et forventet salg af TV2's sendenet, der ventes at indbringe 300 mio. kr., så ventes både underskuddet og gælden at være lavere ved årets udgang.

Fremgangen til trods er der dog ingen tvivl om, at økonomien hos TV2 ikke er sund. Halvårsregnskabet bekræfter skævvridningen af økonomien, hvor hovedkanalen TV2 trækker ned, mens nichekanalerne som Zulu og Charlie trækker op.

Hovedkanalens underskud før skat er på 157 mio. kr. mod et underskud på 143 mio. kr. i 1. halvår 2009. TV 2s nichekanaler og øvrige aktiviteter bidrager med et overskud før skat på 157 mio. kr. i første halvdel af 2010 mod 180 mio. kr. i 1. halvår 2009.

Læs også: TV2 vinker farvel til gælden

"1. halvår har været præget af store programomkostninger til bl.a. VM i fodbold, og vi er glade for, at de danske tv-seere foretrak TV 2s dækning af årets største sportsbegivenhed. En anden glædelig udvikling er, at tv-reklameindtægterne har vist en lille stigning på 12 mio. kr. svarende til to procent. Især fra starten af andet kvartal og frem har vi set vækst i reklamesalget, og vores forventninger til 2010 er derfor forbedrede. Underskuddet på hovedkanalen er dog fortsat meget stort, og hovedkanalen vil blive ved med at give utilfredsstillende underskud, indtil abonnementsbetalingen indføres," siger Merete Eldrup.