TV2 Sputnik melder klar til landskamp

Men kan problemerne ske igen?

Parken. Landskamp Danmark mod Ungarn. Tilskuere national sang Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I mandags sad mange danskere klar ved arbejdscomputeren for at se landskampen mellem Danmark og Holland. Men hvis de havde valgt TV2 Sputnik som leverandør, så var de ikke garanteret en kamp uden tekniske problemer.

Blandt andet kunne en del ComON-læsere berette, at de ikke fik hel kampen at se.

Siden mandag har TV2's netfolk arbejdet en del i maskinrummet for at hindre endnu et web-nederlag. Alligevel vil stationen ikke garantere, at lignende problemer aldrig sker igen.

Læs også: VM skaber ny trafikrekord på nettet

”Det er svært at sige aldrig i vores branche. For vi skal hele tiden udvikle os og tilpasse os den nyeste teknologi. Vi skubber grænsen hele tiden, og vi bliver i stand til at håndtere flere og flere brugere på samme tid. Men vi kan ikke garantere, at der aldrig vil ske noget lignende, men vi kan garantere, at vi vil gøre alt for at løse dem hurtigst muligt,” siger Magnus Rask, der er chef for ”on demand”-teknologi og udvikling hos TV2 til ComON.

Generel belastning

I mandags var det den store interesse fra besøgende på tv2.dk og cirka 10.000 Sputnik-kunder, der fik læsset til at vælte.

”Problemerne i mandags opstod i vores generelle web-systemer – og ikke i selve streaming-systemet. TV2 er jo en stor hjemmeside og heldigvis meget velbesøgt, og der var ekstremt meget trafik på siden i mandags, så hvis man besøgte de almindelige nyhedssider, så ville man også have oplevet lidt problemer, men det var på streaming-tjenesten, at brugerne i særdeleshed lagde mærke til belastningen, fordi der er flere specielle ting, der skulle tjekkes og valideres mod serveren,” forklarer Magnus Rask.

”Det er uheldigvis ikke så tit, at vi har de her megastore events, men vi lærer af dem hver gang.”

Læs også: Gør fodbold-feberen til en firma-event

Mandagens landskamp har fået stationen til at lave nogle enkelte småjusteringer.

”De ting, som ramte os hårdest, har vi lavet nogle fixes på. Blandt andet på nogle enkelte servertræk. Det vil sige, at vi for eksempel har deaktiveret nogle af de kald, som henter ting, som vi egentlig først skal bruge og analysere på et senere tidspunkt," forklarer Magnus Rask.

Desuden er der blevet arbejdet på at adskille de to platforme, så belastningen på tv2.dk ikke rammer Sputnik så hårdt.

Når Danmark i morgen løber på banen for at spille mod Cameroun, kan TV2 Sputnik ikke teste sine tekniske justeringer. Kampen spilles nemlig på DR.

Seertallet under landskampen i mandags var rekordstor for Sputnik. De mange seere skyldtes især, at kampen blev spillet kl 13.30, hvor mange danskere var bænket til en arbejdscomputer.