TV2 Radio dropper SAS Ligaen

Trofaste Sport på 3’eren-lyttere behøver ikke længere frygte, at TV 2 Radio »stjæler« rettighederne til SAS Ligaen. TV 2 Radio stopper nemlig helt med at producere sport.

Foto: Scanpix
Siden TV 2 for godt et år siden vandt sendetilladelsen til den femte landsdækkende radiokanal, har det ikke skortet på udmeldinger i retning af, at TV 2 Radio fremtidigt vil producere de bedste sportsudsendelser.

Planen, som talrige gange er lanceret af direktør Jens Rohde, er at sikre ikke mindst senderettighederne til kampene i den bedste danske fodboldrække, SAS Ligaen. Eller rettere, planen var.

For program- og nyhedschef for TV 2 Radio, Suzanne Moll, bekræfter over for Berlingske Tidende, at ledelsen – på et møde før sommerferien – droppede ideen om et egentligt SAS Liga-sports­magasin.

En slags »Sport på 3’eren-kopi«, der internt på TV 2 Radio var store forventninger til, hvis Rohde & Co. skulle lykkes med eventuelt at købe DRs rettigheder.

»Man kan sige, at vi reorganiserer os. Vi troede også, at vi kunne få nogle SAS Liga-rettigheder i forbindelse med den der nye sportskanal, det der Per Mikael-halløjsa. Det kan vi bare ikke. Og når kampene alligevel bliver spillet i forlængelse af hinanden, giver det ingen mening at lave »sportssøndag,« siger Suzanne Moll med reference til søndagsprogrammet i SAS Ligaen, der reelt byder på en kamp kl. 14, to kampe kl. 16 og en kamp kl. 18.

Overordnet set neddrosler TV 2 Radio hele sportsfladen. Fra 1. september overtager TV 2 Sporten nemlig ansvaret for at producere de få minutter om dagen, hvor bold, cykling, Anja Andersen etc. er i fokus på radiokanalen.

»Vi har lavet en samarbejdsaftale med TV 2 Sporten og kan frit benytte deres eksperter. Men sport skal have et vist niveau, før vi gør noget ud af det. Dét er ikke der, vi lægger kræfterne lige nu,« siger Suzanne Moll.