TV2 forgyldes af rejseportal

46 mio. kroner tjener TV2 på at sælge sin andel i rejseportalen Momondo, der blev købt i ekspansionsåret 2007.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV2 skaber nu igen profit på en af de investeringer, tidligere direktør Per Mikael Jensen foretog i ekspansionsåret 2007. Det sker ved salget af TV2 ejerandele i rejseportalen Momondo, hvor TV2 i følge årsrapporten 2009 har en ejerandel på 10 procent i Momondo Aps og 40 procent i Momondo Norden A/S.

Salget indbringer TV2 46 mio. kroner, der indgår som en engangsgevinst for TV 2 på i 2011. Dermed indskriver Momondo sig i rækken af Per Mikael Jensen investeringer, der på lang sigt har vist sig at være en god forretning for TV2.

Den tidligere direktør fik ellers hård kritik for sine mange investeringer i 2007, hvor TV2 opnåede et underskud på over 200 mio. kroner. Især investeringer i TV2 News var tæt på at knække halsen på tv-stationen. Nyhedskanalen har dog siden vist sig at være i stand til at skabe et overskud til moderstationen.

Det er ikke kun TV2, der sælger aktier i Momondo. Det samme gør de øvrige aktionærer i selskabet. Køber er den internationale rejseportal Cheapflights. I følge TV2 er beslutningen om et salg udløst af, at der sker en hastig industrikonsolidering på markedet for rejseportaler. Det vil kræve betydelige investeringer at fastholde og udbygge Momondos position på markedet. Derfor har man i følge TV2 valgt at sælge Momondo frem for at søge kapitalpartnere.

"Vi har været glade for vores medejerskab af Momondo, men TV 2 er ikke den bedste og mest naturlige medejer af Momondo på sigt. Vi er meget tilfredse med, at vi - sammen med de øvrige aktionærer i Momondo – kan sælge virksomheden til en stærk, international aktør på markedet, og vi ønsker Cheapflights held og lykke med den fortsatte udvikling af Momondo," siger TV 2s finansdirektør, Peter Normann.

Momondo blev stiftet i 2006. Dengang var der fire ansatte, i dag er der 16 medarbejdere til at tage sig af de to millioner unikke brugere om måneden fra hele verden. Momondo havde i 2009 et overskud efter skat på 9.3 mio. kroner.

Hvad de øvrige aktionærer i Momondo, herunder stifter og adm. direktør Thorvald Stigsen, har fået for deres ejerandele, vides ikke.