TV2 får overskud og bliver gældfri

TV2 har i løbet af 2010 afviklet sin gæld på næsten trekvart milliard kr. Det skyldes salget af sendenettet, som TV2 og DR gennemførte pr. 30. september 2010. (Opdateres)

TV2's direktør, Merete Eldrup Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV2s fortsættende aktiviteter gav sidste år et overskud på 42 mio. kr. mod et underskud på 28 mio. kr. i 2009. Men resultatet før skat løb sidste år op i 439 mio. kr. mod et minus på 27 mio. kr. året før.

Fremgangen skyldes som nævnt salget af sendenettet, der gav TV2 et bruttoprovenu på 706 mio. kr. Salget medførte, at TV2 rentebærende gæld er barberet ned med 743 mio. kr. til et positivt indestående på 84 mio. kr. ved udgangen af 2010.

- Det er en stor glæde, at TV2 har forbedret økonomien efter nogle svære år. Koncernen giver igen overskud, og i forhold til omstændighederne er resultatet tilfredsstillende. Det er specielt tilfredsstillende, at TV2 selv har afviklet selskabets gæld. TV2 har holdt omkostninger og investeringer i ro, og vi kan desuden glæde os over, at reklamemarkedet er vendt efter finanskrisen, siger TV2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Trods forbedringen af balancen har TV2 fortsat strukturel økonomisk uligevægt. TV2s hovedkanal gav et underskud på 277 mio. kr. i 2010, mens nichekanalerne havde et overskud før skat på 319 mio. kr.

TV2 forventer en højere omsætning i år end i 2010. Resultatet før skat af fortsættende aktiviteter vil i 2011 være påvirket af omkostninger til overgang til abonnementsbetaling på hovedkanalen. Der forventes et overskud i 2011.