TV2-chef bliver ny chefredaktør på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten har fundet deres nye chefredaktør. Der er tale om Jacob Nybroe, der kommer fra en stilling som nyhedschef hos TV2. Samtidig fratræder avisens journalistiske chefredaktør, Pierre Collignon, sin stilling.

Jacob Nybroe bliver ny ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Posten, skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse. Han afløser Jørn Mikkelsen. Pressefoto fra TV2, 2.september 2010 af Jacob Nybroe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miklos Szabo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jyllands-Posten har været på fangst i TV2 for at finde deres næste ansvarshavende chefredaktør. Det bliver Jacob Nybroe, der hidtil har fungeret som nyhedschef hos TV2-nyhederne, der i fremtiden sætter sig i hjørnekontoret hos et af landets største morgenaviser.

Det oplyser JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

»Med Jacob Nybroe får Jyllands-Posten en chefredaktør, der evner at forene journalistisk nysgerrighed og videbegær med en folkelig og usnobbet formidling, som taler op til borgerne, uanset hvor de bor, og hvem de er,« siger Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus i meddelsen og fortsætter:

»Dertil kommer en stor forretningsmæssig forståelse og evnen til at skabe journalistisk udvikling og resultater. Ikke mindst på grund af ledelsesmæssige evner, der skiller sig ud. Få formår som Jacob Nybroe at engagere og begejstre sine medarbejdere,« siger Stig Kirk Ørskov.

Den nye ansvarshavende chefredaktør, Jacob Nybroe, melder sig parat til at kæmpe for den position, Jyllands-Posten har tilraget sig i det danske medielandskab.

»Jyllands-Posten har i 145 år kæmpet for journalistikken og slidt for ytringsfriheden. Jyllands-Posten er for og om hele Danmark, men også om verdenen omkring os, både digitalt og på papir. Troværdig, velskrevet, fyldt med viden og dagsordensættende. Avisens fundament som fordomsfri og liberal med tyngdepunkt i Jylland giver en helt særlig placering i det danske mediemarked,« siger han.

»Den kvalitetsposition er der grund til både at slås for og at udvikle, så vores brugere i endnu højere grad kan bruge vores indhold i deres liv. Det håber jeg at kunne bidrage til,« fastslår Jacob Nybroe.

Mandag meddelte Jyllands-Posten, at den hidtidige chefredaktør, Jørn Mikkelsen, efter otte år som ansvarshavende chefredaktør havde valgt at træde fra. Det skete på ryggen af en række omfattende spareplaner, der senest mundede ud i en fyringsrunde i de redaktionelle og kommercielle afdelinger.

Jørn Mikkelsen bliver dog ikke den eneste fra chefredaktionen, der stopper. Også Pierre Collignon, der har fungeret som journalistisk chefredaktør, fratræder sin stilling, oplyser JP/Politikens Hus.

»Med valget af ansvarshavende chefredaktør ønsker Jyllands-Postens ejere at sætte en ny retning, og derfor giver det mening at lade Jacob Nybroe starte uden mig ombord,« siger Pierre Collignon

Jacob Nybroe tiltræder sin nye stilling i dag.