TV2 bortcensurerede ulækre håndværkere

Reklamefilm fra lokal handelsstandsforening var i sin oprindelige form for ulækker til TV2s seere i Midt- og Vestlylland.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Store dele af Viborgs centrum er i øjeblikket præget af byggerod, og byens butikker har derfor valgt at tage humoren i brug i en ny reklame, der tager udgangspunkt i, at "der er masser af spændende at se på", mens borgerne venter på de normale tilstandes genkomst i løbet af et års tid.

Men reklamefilmens opfattelse af øjeguf adskiller sig noget fra normen, og har fået juristerne hos TV2 Midt/Vest til at kræve at to scener blev klippet ud.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad

Numsetjek med duft

I klippet fanges en af filmens håndværkere med den ene hånd i bukserne i færd med at klø den kropsdel, der sidder lige under ryggen. I det næste klip fører han fingrene op til næsen og bliver øjensynligt overrasket over resultatet.

Der knækkede filmen for TV2s juridiske afdeling, der i henhold til reklamebekendtgørelsen skal godkende alle reklamefilm inden offentliggørelse.

Læs også:

Fem reklamer der går lige til stregen

Iværksætter nedtonede bryster af frygt for rød regering

- Det er altså over grænsen for, hvad man kan byde seerne. Det kunne næsten ikke blive værre, siger Hanne Sønderby, der er juridiskkonsulent på TV2 til Viborgavisen.

Filmen er dog allerede set mere end 5.000 gange på Youtube i den originale version.

Her er linket, og så selvfølgelig en advarsel: Filmen indeholder grænseoverskridende humor, og en fremstilling af landets håndværkere, som næppe kan kaldes realistisk.