TV-udbydere tvinges til at droppe ufleksible TV-pakker

I takt med at streamingtjenester vænner danskerne til at se hvad de vil, hvornår de vil, må de store TV-udbydere sende TV-pakkerne på pension.

De meget lidt fleksible TV-pakker, som de store danske TV-udbydere har på hylderne, kan meget vel være en saga blot inden for få år. Fold sammen
Læs mere

Er du træt af at betale for 30 til 40 TV-kanaler, hvoraf du kun ser 10 af dem?

De så kritiserede og meget lidt fleksible TV-pakker, som de store danske TV-udbydere har på hylderne, kan meget vel være en saga blot inden for få år.

Det skriver Søndagsavisen.

Det skyldes ikke mindst, at streamingtjenesterne buldrer fremad og tilbyder brugerne en større buffet af indhold i form af tv-serier, film og dokumentarer. En fleksibilitet, der tilsyneladende er blevet så populær, at traditionelle tv-udbydere bliver presset til at gøre deres produkter lige så valgfrie og smidige, hvis ikke de skal tabe stort.

»Efterspørgslen på valgfrihed er stigende. Vi skal til at flytte os væk fra, at man tænder for tv’et og så har en flade af kanaler, hvor man ser noget på den ene kanal kl. 21 og den anden kl. 22. Det bliver en verden, hvor man køber programmer helt uafhængigt af kanaler og kun betaler for det, man ser,« siger Jacob Mortensen, tv-direktør i Yousee.

De samme toner kommer fra Stofa. Direktør Ole Fruenkilde erkender, at problemet med TV-pakker er, at kunderne betaler for kanaler, de ikke ser. Det skal der laves om på.

»Slutmålet bliver, at man som forbruger udelukkende betaler for det, man ser,« siger han til Søndagsavisen.