TV-leverandører: Stop snyderi med super-TV

Leverandørerne af kabel- og satellit-TV er trætte af, at mange udsendelser på de nye kanaler skilter med superhøj billedkvalitet, men i virkeligheden er almindelige programmer med et lag sminke.

Foto: John MacDougall/AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Kabel- og satellit-TV-leverandørerne i Skandinavien vil nu gå sammen og presse TV-kanalerne til at være ærlige og vise over for seerne, når nogle af deres programmer ikke bliver sendt i den ekstrafine HD-kvalitet, som de ellers skilter med.

Administrerende direktør for det TDC-ejede kabel-TV-selskab YouSee, Niels Breining, er træt af, at flere af de udsendelser, som vises på de nye TV-kanaler i højdefinitionskvalitet (HD), slet ikke er produceret i HD-kvalitet, som giver bedre lyd og bedre billeder, men derimod er standardmateriale, som kunstigt »forstørres«, så det umiddelbart ser ud, som om det er i HD.

Derfor opfordrede han under verdens største forbrugerelektronikmesse IFA i Berlin sine kollegaer i Danmark, Norge og Sverige til fælles front mod TV-kanalerne, så de giver reel forbrugeroplysning.

»Vi skal selvfølgelig begynde med at undersøge, om det er lovligt, at vi stiller disse krav. Men så vil vi som TV-distributører stille som krav til TV-kanalerne, at de skilter med det, hvis noget af det, der sendes ud, ikke er i HD-kvalitet. Når man markedsfører en HD-kanal, forventer kunderne selvfølgelig, at alle programmerne er i HD-kvalitet,« siger han.

Og det er der bred opbakning til.

»Det er et super godt forslag at fjerne HD-skiltet fra skærmen, når udsendelsen ikke er i HD-kvalitet,« siger administrerende direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer. Også brancheorganisationen BFE (Branchen Forbrugerelektronik), som samler producenter og forhandlere af forbrugerelektronik, er begejstret.

»Det er et super godt indlæg, og jeg tror, at det kan lykkes, hvis vi arbejder sammen om det,« siger branchedirektør Allan Bugge.