TV-leverandører klar til at udleje 3D-film

Foreløbig er udvalget beskedent - seks styk hos den største udlejer.

Alle TV-producenterne vil rigtigt gerne sælge 3D-fjernsyn, men det er endnu småt med film. Arkivfoto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En håndfuld film i 3D kan nu lejes fra de større, danske TV-leverandører.

Elselskabernes fælles salgsselskab, Waoo, har netop lagt fem titler - heriblandt »Streetdance« og »Olsen-Banden på de bonede gulve« - klar til udlejning fra fjernsynsskærmen gennem Waoo Bio.

»Det er stadig kun meget få danskere, der har et TV, der kan vise 3D-film, men vi forventer, at 3D-TV efterhånden vil blive mere udbredt,« siger markedsdirektør Ole Herstal fra Waoo.

Danmarks næststørste kabel-TV-selskab Stofa, som Telia i august 2010 solgte til den svenske kapitalfond Ratos, har seks 3D-film på hylden - de samme, som Waoo nu leverer.

YouSee klar om en måneds tid

Det TDC-ejede YouSee, som er Danmarks største kabel-TV-selskab, tilbyder endnu ikke 3D-film, men det kommer snart. Filmtitlerne vil være de samme som konkurrenternes, fordi der ganske enkelt kun findes så få titler på markedet.

»Vi frigiver dem inden for en måneds tid. Det er beskedent, hvad vi har, men vi lejer dem ud sammen med HD-versionen, så man har mulighed for at skifte, når man bliver træt i hovedet,« siger pressechef i YouSee, Ib Konrad Jensen.

I Danmark udgjorde salget af fladskærmsfjernsyn med 3D kun omkring to procent af det samlede salg.