TV-krigen er afblæst

200.000 danske husstande igen kan modtage Kanal 4, Kanal 5, 6’eren og en række andre kanaler fra Discovery, da den amerikanske kanal-gigant er blevet enig med Canal Digital om en ny distributionsaftale. Seere får adgang de konfliktramte kanaler torsdag formiddag.

Tusindvis af danske TV-seere fra torsdag igen mulighed for at tune ind på Kanal 5 og fodboldeksperten Frank Arnesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De nu forhenværende stridsbrødre Discovery Networks og Canal Digital hejser torsdag morgen det de hvide flag i den store nordiske tv-krig, der har betydet sort skærm hos tusindvis af danske TV-seere, som i 10 dage ikke har haft adgang til TV-kanaler som Kanal 4, Kanal 5, 6’eren og en række andre kanaler fra Discovery.

Discovery Networks og Canal Digital er nået til enighed om en ny prisaftale, som betyder, at de konflikt-ramte kanaler vender tilbage igen hos Canal Digitals og Viasats kunder samt en række antenneforeninger landet over. I alt har 200.000 danskere været ramt af stridighederne mellem de to parter.

Danske TV-seere i tusindvis mistede 1. februar morgen mistede signalet til en række populære TV-kanaler som Kanal 4, Kanal 5 og Eurosport. De sorte skærme skyldes, at amerikanske Discovery, der ejer TV-kanalerne, vil have en højere pris for sine produkter, end kabel-TV-distributøren Canal Digital vil betale. Den strid er altså nu blevet bilagt. Det fremgår af en fælles meddelelse fra de to parter torsdag morgen.

»Jeg glæder mig i det hele taget over, at vi sammen med Canal Digital er kommet frem til en fornuftig aftale, som betyder, at Canal Digital kan fortsætte med at distribuere nogle af Danmarks stærkeste kanaler samtidig med, at vi kan fortsætte med at investere i godt dansk indhold. Endelig ser jeg frem til at genoptage vores gode konstruktive samarbejde med Canal Digital,« siger Christian Kemp, der er administrerende direktør i Discovery Networks Denmark.

Også hos Canal Digital er der stor tilfredshed med den nye aftale.

»Vi er meget glade for, at vi nu er kommet frem til en løsning, som betyder, at vores kunder igen kan se alle Discoverys kanaler – herunder blandt andre Kanal 4, Kanal 5 og 6’eren. Dette er en fremadrettet aftale, som giver vores kunder adgang til godt dansk og internationalt indhold tilpasset kundernes tv-vaner – og forbrug,« siger Jarl Söderman, der er direktør i Canal Digital Danmark

I Norden har omkring 2,5 millioner husstande været ramt af TV-konflikten mellem Canal Digital og Discovery.