TV-kendis i sag om millionfusk

Mads Dinesen - tidligere ejer af natklubben Nasa - er igen i myndighedernes søgelys for fusk. Denne gang for millionsvindel i forfalsket kontoudtog fra Danske Bank.

Den tidligere ejer af natklubben Nasa i København er mistænkt for dokumentfusk. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIN DAM KRISTENSEN
Den tidligere natklubejer og deltager i TV3s liebhaverprogram »Kræsne Købere«, Mads Dinesen, er igen kommet i klemme hos myndighederne.

Ifølge Børsen er Mads Dinesen mistænkt for at have brugt et forfalsket kontoudtog fra Danske Bank som dokumentation for at have modtaget 14 millioner kroner i kapitalforhøjelse i selskabet Dikoin Denmark Holding. Det har ifølge avisen fået Sø- og Handelsretten til at likvidere Dinesens selskab.

Det er Mads Dinesen selv, der har skrevet under på vedtægtsændringen i selskabet, som forøgede selskabskapitalen fra 80.000 kroner til 14.080.000 kroner. 

Afdelingsdirektør i Danske Banks juridiske afdeling Henrik Kilsgaard bekræfter over for Erhvervsstyrelsen, at kontoudtoget med de 14 millioner kroner ikke er udarbejdet af banken, selv om det er forsynet med Danske Banks brevhoved, stempel og signatur.

»Vi skal hermed bekræfte, at det vedhæftede dokument ikke hidrører fra Danske Bank,« skrev Henrik Kilsgaard til Jan-Christian Nilsen fra Erhvervsstyrelsen, der bad banken bekræfte, at de 14 millioner kroner var til stede.

I 2012 blev Mads Dinesen politianmeldt for bedrageri for en halv million kroner, og flere revisorer har angiveligt brokket sig over Mads Dinesen. Det gælder blandt andet den revisor, som bistod Mads Dinesens selskab med at få registreret kapitalforhøjelsen på 14 millioner kroner i Erhvervsstyrelsens database. Revisoren vidste efter eget udsagn ikke, at dokumentationen for pengenes eksistens byggede på et falsk kontoudtog fra Danske Bank.  

Ifølge juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet er det nye forhold om dokumentfalsk alvorligt.

»Hvis han bliver dømt for både bedrageri og dokumentfalsk, taler det for en ubetinget dom, som i givet fald vil blive udmålt i måneder snarere end år,« siger Lars Bo Langsted til Børsen.

Selve beløbet er ifølge professoren ikke afgørende for strafudmålingen, da det ikke fremgår, at nogen har mistet penge på handlingen.

»Grovheden af dokumentfalsk afgøres derfor i lige så høj grad af, hvilke dokumenter der bliver forfalsket. Hvis han bliver dømt for at have forfalsket et kontoudtog med 14 millioner kroner, er der efter min vurdering tale om atypisk og grov dokumentfalsk,« siger han.Mads Dinesen er lige nu aktuel i TV3-programmet Kræsne Købere, og det bliver han ifølge TV-stationens pressechef Søren Hedman ved med at være, så længe han ikke er dømt i sagen.