TV-giganter udstiller beskidt vasketøj

Samsung og LG i åben krig om direktørs mulige hærværk på fire vaskemaskiner.

En LG-direktør afprøver konkurrenten Samsungs nye vaskemaskiner - og det holder de ikke til. Nu strides giganterne om, hvorvidt det er kvaliteten, der mangler, eller om der er tale om bevidst hærværk. LG har lagt overvågningsoptagelser ud fra episoden. Foto: YouTube Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens to største TV-producenter, Samsung og LG Electronics, ligger nu i åben krig om beskidt vasketøj efter Samsungs påstand om, at en LG-direktør med vilje ødelagde fire af konkurrentens vaskemaskiner på en udstilling i Berlin.

LG valgte mandag på den Google-ejede netfilmtjeneste YouTube at offentliggøre en ni minutter lang videooptagelse redigeret sammen af klip fra overvågningskameraer. Her ser man direktøren for LGs husholdningsprodukter, Jo Seong-jin og to andre LG-ansatte gå rundt på Samsungs udstilling i Berlin tilbage i september.

De åbner og lukker lågerne på Samsungs »Crystal Blue«-vaskemaskiner gentagne gange, mens uniformeret Samsung-personale står og ser til undervejs. LG-direktøren ses også skubbe til døren lodret.

LG: Mange så på

»Der stod mange mennesker overalt ud over dem, som jeg var der i embeds medfør sammen med, og Samsung-ansatte så på lige ved siden af os. De ville ikke bare have stået dér, hvis jeg med vilje havde ødelagt en vaskemaskine,« siger Jo Seong-jin i en kommentar til offentliggørelsen og fastholder, at han udelukkende testede maskinerne, som han ville gøre med LGs egne.

Han undskylder at have forvoldt skaderne uden forsæt.

Samsung mener derimod, at netop dér, hvor LG-konkurrenten beskadiger Samsungs vaskemaskine, bliver der zoomet ind på Jo Seong-jin, så man ikke kan se, at de Samsung-ansatte i samme øjeblik kikker andre steder hen. Samsung vil dog ikke offentliggøre den oprindelige videoovervågning, fordi det vil være »upassende«.

Balladen har stået på i flere måneder, og LG valgte straks efter hændelsen at betale for, hvad selskabet kalder en skade, der er sket ved et uheld, på de fire maskiner, hvis salgspris står i omkring 17.500 kroner stykket. Samtidig kom der dog en besk bemærkning om kvaliteten af konkurrentens produkter.

Tiltalt for ødelæggelser

Det ophidsede Samsung, som truede LG med sagsanlæg.

Myndighederne i Sydkorea, hvor begge selskaber har til huse, har forgæves forsøgt at mægle mellem kamphanerne, og i december blev en razzia på LGs kontorer gennemført, ligesom Jo Seong-jin for en kort periode fik udrejseforbud af landet.

Nu har anklagemyndigheden i Seoul rejst tiltale mod Jo Seong-jin for episoden, bekræftede LG søndag. Også de to andre LG-folk er blevet tiltalt for samme forhold.

Samsung ønsker ikke at kommentere tiltalen.

Markedet for husholdningsapparater som netop vaskemaskiner er kolossalt. Ifølge analysefirmaet Euromonitor International var det i 2014 omkring 400 milliarder dollars værd.