TV 2 Sport tæt på distributionsaftale

Om tre til fire uger regner Niels Breining, direktør for TDC Kabel TV, med, at virksom-heden har en aftale i hus med TV 2 Sport. Men TV 2 kræver fire gange så meget, som ViaSat Sport koster.

Først var det 24-timers motorløbet Le Mans, så blev det Wimbledon, og senest har Tour de France været med til at printe den nye TV-kanal, TV 2 sport, ind i bevidstheden hos danskerne.

Flere gange i løbet af stationens første levemåneder har seerandelen været oppe at snuse til 10 procent, og det skyldes blandt andet, at landets største distributør af TV-signaler, TDC Kabel TV, har valgt at sende kanalen, selvom parterne endnu ikke har indgået en aftale. En helt unik situation, men der kan meget snart komme en aftale i stand, hvis man skal tro distributørens direktør, Niels Breining.

»Det har været nogle hårde forhandlinger, men jeg forventer, at vi har en aftale om tre-fire uger,« siger Niels Breining.

Som det har været tilfældet gennem hele forløbet, er det forholdet mellem indhold og pris, der er kardinalpunkterne i de forestående forhandlinger. TDC Kabel TV vil have garantier for indholdet på sportskanalen, og samtidig ser distributøren gerne, at prisen bliver reduceret fra udgangspunktet, som var 20 kroner plus moms per husstand om måneden, hvilket gør kanalen til den dyreste i programpakken.

»Og så handler det også om prisudvikling. Vi vil gerne have en længere aftale over flere år, og der er det vigtigt, at vi finder ud af, hvordan prisen skal være, så vi undgår overraskelser,« siger Niels Breining.

Kan bruge andre end TDC
Niels Breinings optimisme deles af TV 2 Sports direktør, Claus Bretton-Meyer, der i går havde sin første arbejdsdag på sportskanalen. Han tør dog ikke spå om, hvorvidt der kommer en aftale i stand inden for de næste tre til fire uger.

»Man kan se på de seertal, som kanalen viser, at vi er kommet rigtig godt fra start. Jeg er sikker på, at vi kommer til at indgå en aftale med TDC Kabel TV. Der har været sommerferie, og nu skal vi tilbage til forhandlingsbordet,« siger Claus Bretton-Meyer.

Den nye direktør har ikke været med i selve forhandlingsforløbet indtil videre, men han ved naturligvis, at prisen på kanalen er noget af det, der forhandles om. Claus Bretton-Meyer lægger dog ikke op til den helt store prisnedsættelse.

»Det er klart, at jeg ikke kan kommentere igangværende forhandlinger, men prisen er fast, fordi den svarer til indholdet på kanalen,« siger Claus Bretton-Meyer.

Intet er sikkert, før underskriften er sat på aftalen. Derfor har TV 2 Sport også andre muligheder i baghånden, hvis det skulle glippe med TDC Kabel TV.

»Vi har selvfølgelig overvejet andre distributionsmuligheder, hvis TDC Kabel TV ikke vil være med, og der har vist sig at være interesse fra andre, men jeg er sikker på, vi får en aftale med TDC,« siger Claus Bretton-Meyer.

En fjerdedel vil se sport
TV 2 Sport gik i luften i foråret efter flere måneders tovtrækkeri mellem parterne i joint venture selskabet, TV 2 Danmark, MTG/Viasat og Konkurrencestyrelsen.

I de måneder, der er gået, har TDC Kabel TV lavet en række brugerundersøgelser af potentialet for sportskanalen blandt distributørens kunder. Og ifølge Niels Breining er over 25 procent af kunderne hos TDC Kabel TV interesseret i at have TV 2 Sport i programpakken.

»Det er utraditionelt med så stor en interesse. Derfor er vi også gået langt i vores bestræbelser på at indgå en aftale,« siger Niels Breining.

Så længe der ikke er underskrevet nogen aftale mellem TDC Kabel TV og TV 2 Sport, er prisen på kanalen kun fem kroner plus moms, som var prisen på Viasat Sport 1, som TV 2 Sport erstattede. TDCs kunder bliver altså ikke økonomisk ramt af, at distributøren vælger at sende kanalen.