TV 2 Sport

Ifølge TV 2-ledesen bidrager sportskanalen positivt til bundlinjen allerede til næste år, hvor kanalen også går i luften som HD-kanal.

Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Kanalen, der er et joint venture mellem TV 2 og MTG, sendte første i april og har ifølge de seneste seertal 2,3 pct. af de kommercielle seere i målgruppen 21-50 år. Det er en anelse mindre end for fire måneder siden.

Afgørende for TV 2 Sports fremtidige succes bliver adgangen til de attraktive rettigheder. På den front trækker det op til øget konkurrence. Ikke mindst det forestående udbud af rettighederne til dansk fodbold kan gøre ondt på TV2 Sport.

Sportskanalen måtte for nylig sande, at konkurrencemyndighederne forkastede den aftale, som MTG og Divisionsforeningen havde lavet om rettighederne til dansk fodbold frem til 2013. Norske Telenor har allerede sikret sig DRs sportsrettigheder med henblik på at starte en ny sportskanal på det nye digitale sendenet (DTT).

Med landet to største kommercielle tv-stationer i ryggen, står TV 2 Sport dog stærkt rustet på rettighedsfronten – det er blandt andet på den baggrund, at konkurrencemyndighederne i foråret opstillede en række betingelser for at godkende samarbejdet. En godkendelse, der stadig er utilfredshed over hos konkurrenterne.