TV 2 Radio fyrer programchefen

TV 2 Radios programchef Eik Frederiksen nu blevet sat fra bestillingen, efter utilfredsstillende lyttertal og en erkendelse i TV 2-toppen af, at det ikke er godt nok.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eik Frederiksen fortsætter dog på stationen som musikchef, hvor han udover musikken skal koncentrere sig om radioens on-air promotion.

"Vi er inde i en udviklingsfase," siger adm. direktør for TV 2 Radio Jens Rohde til Business.dk og forklarer, at der i den forbindelse er sket nogle reorganiseringer:

Den nye udviklings – og programchef bliver den nuværende nyhedschef Suzanne Moll. Hun fortsætter samtidig med det øverste ansvar for nyhederne på TV 2 Radio, mens der indsættes en redaktionschef til at varetage den daglige ledelse af nyhedsredaktionen.

"Jeg forventer mig meget af de nye organisatoriske ændringer. Det handler om, at folk skal gøre det, de er bedst til," siger Jens Rohde, der til august er klar med en ny programflade, som han endnu ikke vil fortælle om i detaljer.

"Nu sætte vi os ned og arbejder på at få noget efter sommerferien, der kan være et godt match til det vi f.eks. kender fra DR."

Siden premieremåneden februar har TV 2 Radio mistet knap 40.000 ugentlige lyttere og blev i marts måned hørt af 592.000 danskere. Kom de lave lyttertal bag på dig?

"Vi har nogle børnesygdomme, som vi skal rette op på," siger Jens Rohde og henviser til, at TV 2 Radio mangler en klar identitet, at kanalen mangler at skabe et unikt indhold, og at TV 2 Radio skal være mere original og let genkendelig.

"Jeg havde selvfølgelig haft andre forventninger til vores start. Og der skal leveres en vare, som ikke levers i dag," siger direktøren, der tager hele ansvaret for den utilfredsstillende opstart på sig.