TV 2 Radio får lang snor

Selv om lytterne bliver ved med at falde fra, så er der ingen planer om at lukke TV 2 Radio. Økonomidirektør Anders Kronborg slår nu fast, at helt frem til 2009 er det i orden med underskud.

TV 2 Radio med blandt andre Casper Christensen får lang snor for at bevise sit værd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Møller
Dommedagsbasunerne har gjaldet adskillige gange i foråret. Og i sidste uge blev der direkte stillet spørgsmål ved, om TV 2 Radio nogensinde ville blive i stand til at rejse sig igen. Det kniber i hvert fald gevaldigt med at fastholde lytterne, som støt og roligt falder fra.

Mens TV 2 Radio i april havde 655.000 lyttere i løbet af en uge var der 524.000 tilbage i maj måned, hvorfra de seneste tal stammer. På blot en måned sagde altså 131.000 danskere farvel og tak til TV 2 Radio, som dermed faldt til en ringe share på 2,9 procent.

Ingen grund til panik
Men ifølge økonomidirektør i TV 2, Anders Kronborg, er der endnu ikke nogen grund til panik. TV 2 Radio har lang snor til at bevise sit værd. Og hvis nogen skulle være i tvivl, så taler vi om mange år:

»Det er ingen hemmelighed, at vi ikke synes, det går særligt godt. Men nu relancerer vi radioen til august med nye morgenværter. Og der bliver ikke noget med at lukke stationen foreløbig. TV 2 Radio har helt frem til 2009, hvor underskuddet gerne skulle nærme sig et nul,« siger Anders Kronborg, der understreger, at TV 2 har købt en otte-årig koncession, som vil blive udnyttet.

»Det hele handler selvfølgelig om at få lyttere nok. Derfor bliver vi nødt til at lave om på programmerne. Det sker primært i kraft af et nyt morgenhold til august. Men altså først i 2011 forventer vi at have tjent det hele hjem igen,« siger Anders Kronborg.

Til at redde TV 2 Radio er blandt andet ansat Gitte Madsen, TV 2s underholdningschef, som sammen med Lars Hjortshøj skal være med til at give liv til en helt ny morgenflade.

»80-85 pct. af al radiolytning afgøres af, hvilken kanal man stiller ind på om morgenen. Så derfor er morgenfladen så vigtig,« siger Anders Kronborg.