TV 2 og DR deles om Laudrup-film

Striden mellem DR og TV 2 om TV-filmen om Laudrup-familien er endt med et kompromis. De to kanaler viser hver en halvdel af filmen, og retssagen droppes.

Fodboldspilleren Finn Laudrup sammen med hustruen Lone og sønnen Michael. Fold sammen
Læs mere
Foto: Willy Henriksen
Fodboldinteresserede danskere kan se første afsnit af TV-filmen om familien Laudrup 2. januar på DR1 og andet afsnit 3. januar på TV 2.

TV 2 og Danmarks Radio har indgået et kompromis om Skandinavisk Film Kompagnis to TV-film om Laudrup-brødrene og dermed standse den retssag, der i sidste uge forhindrede seerne i at se filmene.

Både DRs mediedirektør, Lars Grarup, og TV 2s programdirektør, Palle Strøm, glæder sig over aftalen, som sikrer, at danskerne kan se portrættet af fodboldfamilien lige efter nytår. Hvis det var endt med en retssag, kunne sagen have trukket ud i årevis.

TV 2 sad først på rettighederne, men efter krav fra TV 2 om ændringer i dokumentarprogrammerne indledte produktionsselskabet, Skandinavisk Film Kompagni, forhandlinger med DR om rettighederne til de højtprofilerede udsendelser. Det blev til en strid om rettigheder mellem de to kanaler.

Få timer før det første af to programmer skulle sendes i TV 2 kort før jul, nedlagde Fogedretten i Odense forbud mod udsendelsen.

/ritzau/