TV 2 kræver fire gange mere for sports-TV

Den nye TV 2 Sport vil blive fire gange dyrere end Viasat Sport 1, hvis plads på kabelnettet den overtager. Men den million husstande, der bliver berørt, vil dog ikke få mere sport for pengene.

Før forhandlingerne med TDC, som distribuerer kabel-TV til en million husstande, ønsker TV 2 Sport en pris på 25 kroner per husstand om måneden. Det er godt fire gange dyrere, end hvad kabelkunder betaler for den nuværende sportskanal Viasat Sport 1.

Får TV 2 Sport gennemført kravet, betyder det, at hver enkelt husstand skal punge 225 kroner ekstra ud om året. I alt vil den nye sportskanal dermed lokke 225 millioner kroner ekstra ud af kabelkunderne om året, skriver Politiken.

Men sportsvaren bliver ikke bedre. Tværtimod, mener Søren Birksø, direktør for Forenede Danske Antenneanlæg (FDA), som repræsenterer 425.000 husstande i 350 danske antenneanlæg:

De sportsudsendelser, som i dag vises på TV 2 Zulu og Viasat Sports tre kanaler, bliver i fremtiden samlet på en kanal - heriblandt attraktiv håndbold og fodbold. Men Viasat flytter samtidig sine golfrettigheder helt væk fra kabelnettet og over på en satellitkanal.

»De går sammen om at lave en fælles kanal med det samme eller et reduceret indhold bare under nyt navn for så at firedoble prisen«, siger Søren Birksø Sørensen.

Kilde: Politiken