TV 2 har ventet længe på salg af TV 2 Sport

Ønsket om at købe eller sælge TV 2 Sport har længe været på TV 2's dagsorden. Adm. direktør Merete Eldrup glæder sig over salget, som samtidig har sikret dem rettighederne til fire EM-slutrunder i håndbold i 2016 og 2018.

TV2 Sport har solgt deres aktieandel til MTG, Modern Times Group, der tidligere sad på 49 procent. MTG står bag Viasat og dermed TV3 og nu også TV2 Sport. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV 2 har her til morgen meldt ud, at de sælger deres aktieandel i TV 2 Sport til MTG. Modern Times Group har budt over TV 2’s eget bud og får dermed de 51 procent, som TV 2 indtil videre har siddet på.

TV 2 er glade for handlen, der dog endnu ikke er godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. De har længe ventet på at kunne købe eller sælge TV 2 Sport. Det bekræfter adm. direktør i TV 2 Merete Eldrup med henblik på hendes udtalelse tidligere, hvor hun siger, at ”konstruktionen har vist sig at være uhensigtsmæssig og bundet af mange betingelser fra konkurrencemyndighedernes side”.

”Ja, men det har konstruktionen sådan set været lige fra starten. Da TV 2 Sport startede i foråret 2007 blev de underlagt en masse restriktioner fra konkurrencemyndighederne, der gjorde, at vi ikke kunne sidde i bestyrelsen eller forhandle rettigheder sammen,” siger Merete Eldrup til Business.dk.

Den manglende egenkontrol og indflydelse på TV 2 Sport er noget, som TV 2 gerne har villet ændre på i lang tid. Grundet en masse regler, EU-restriktioner og andet, har det først nu været muligt for dem at byde på MTG’s aktieandel. Det endte så med et salg til MTG, som gerne ville købe TV 2’s andel, men til hvor meget, vil Merete Eldrup ikke afsløre.

”Et salg af TV 2 Sport er det helt rigtige for TV 2. Vi bød selv på TV 2 Sport, men MTG ville gerne købe den, så det er det blevet til,” siger Merete Eldrup, adm. direktør i TV 2.

Salget af de 51 procent aktier i TV 2 Sport er desuden endt ud med rettighederne til fire EM-slutrunder i håndbold i 2016 og 2018 for TV 2; rettigheder, som MTG har ejet siden foråret, hvor de overbød TV 2.

”Det er jo glæden ved den her handel, at vi får de rettigheder, så vi sender de store slutrunder,” siger Merete Eldrup.

En ekspert vurderede i foråret, at rettighederne kan have kostet mellem 60 til 80 mio. kroner for MTG. Modern Times Group dækker også nabolandene Sverige og Norge foruden Danmark, og det har derfor været et vigtigt køb for gruppen, der står bag Viasat og dermed TV3.

TV 2’s adm. direktør Merete Eldrup er derfor rigtig godt tilfreds med, at de har sikret sig rettighederne til de fire EM-slutrunder i håndbold, som ofte trækker tusindvis af seere til sig. Hvad der skal ske efter 2018, hvor TV 2 så ikke længere har rettighederne, er dog endnu uvist.

TV 2 Sport vil skifte navn efter handlen er blevet godkendt og TV 2 Sport A/S formelt set er overtaget af Modern Times Group, der har hovedkvarter i Stockholm.

TV 2 oplevede en fremgang i omsætningen for første halvår 2012, hvor abonnementsindtægterne steg tilpas meget til at redde de faldende annoncørindtægter. Indtægterne fra abonnementer steg således fra 341 mio. kroner i første halvår sidste år til 480 mio. kroner i år.

Trods stigende abonnementsindtægter endte resultatet efter skat for halvåret 2012 på 47 mio. kroner, hvilket er en tredjedel af resultatet for første halvår 2011. Samtidig viste statistikker, at stationen tabte seere på hovedkanalen, mens nichekanalerne holdt deres niveau.