TV 2 Finans gafler ny finanschef

Redaktøren på FinansWatch, Kasper Kronenberg, rykker til foråret over på TV 2. Han skal blandt andet være med til at udvikle den nye erhvervskanal TV 2/Berlingske Business.

Kasper Kronenberg bliver ny finansredaktør på TV 2 Finans. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hovedansvarlig for erhvervsstoffet for TV 2 Finans. Det er Kasper Kronenbergs nye titel til foråret, når han skifter sin redaktørstilling i JP/Politikens hus ud med en ny titel som finansredaktør på TV 2 Finans.

Redaktørstolen har stået tom siden efteråret, hvor daværende redaktionschef Jesper Berg stoppede efter bare seks måneder, og Kasper Kronenberg glæder sig til at overtage:

»Jeg har taget jobbet, fordi jeg synes, det er en fed udfordring. Hvor mange i Danmark er hidtil lykkedes med at lave on demand-tv godt, seriøst og kommercielt attraktivt? Det er det, TV 2 og Berlingske skal prøve at finde ud af,« siger han og fortsætter:

»Jeg vil prøve at give TV 2 Finans et løft ved at kigge på det med friske øjne. Jeg har kæmpe stor respekt for den position, som TV 2 Finans har fået bygget op. De er et nyhedsmedie, som bare rykker helt vildt, og som jeg synes er et forbillede for mange andre journalister,« siger Kasper Kronenberg.

Det ærgrer den administrerende direktør og chefredaktør for Watch Medier, Anders Heering, at Kronenberg siger farvel:

»Kasper har de seneste fire år bygget FinansWatch op fra ingenting til at være en af de få succeshistorier i mediebranchen og har samtidig været med til at bane vejen for resten af Watch Mediers udvikling,« siger Anders Heering og tilføjer:

»Men jeg respekterer selvfølgelig hans ønske om at prøve kræfter med en ny rolle, en ny platform og en ny virksomhed. Og heldigvis efterlader han et medie, der står stærkere end nogensinde før. Vi går nu i gang med at undersøge det mest optimale setup for FinansWatch i fremtiden.«

TV 2 og Berlingske har forhandlet om et nyt og forstærket tv-samarbejde hen over efteråret. Det blev til en lancering af en splinterny streaming-erhvervskanal TV 2/Berlingske Business, der går i luften i foråret omkring samme tidspunkt, som Kasper Kronenberg tiltræder sin nye stilling.

38-årige Kasper Kronenberg har erhvervsstillinger på både dagbladet Børsen og Berlingske på CVet. Hos Berlingske var han med til at starte erhvervssitet Business.dk. Han har været del af FinansWatch siden lanceringen i 2010 og starter på TV2 senest 1. maj, lyder det.