TV 2 er fri af statslån

TV-stationen henter fortsat sine penge på alt andet end den landsdækkende hovedkanal. (Opdateret kl. 11.11)

TV 2 satser fortsat på overskud i 2010. Arkivfoto: Claus Fisker, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV 2 skylder ikke længere penge til staten, men den landsdækkende TV-kanal kører stadig med underskud.

TV 2s regnskab for tredje kvartal viser, at der er stadig færre penge i kassen. Overskuddet før skat blev på 25 millioner kroner mod 67 millioner sidste år. Men TV 2 har i begyndelsen af oktober indfriet det statslån, som TV-stationen fik i 2008.

»TV 2 har selv løst sit gældsproblem og modtager ingen aktuel statslig støtte,« siger finansdirektør Peter Normann.

Forventer fortsat overskud

TV 2 forventer at få et overskud før skat, når det bliver nytår. Det sker dog ved »et betydeligt underskud på hovedkanalen«, som Peter Normann udtrykker det, mens nichekanalerne vil stille med et overskud på 2009-niveau.

Hovedkanalen præsterede i årets ni måneder et underskud på 225 millioner kroner, mens nichekanalerne fremviste et overskud på 250 millioner kroner.

Omkostningerne stiger med hele 146 millioner kroner. Det skyldes især, at det koster mere at producere programmer til nichekanalerne, ligesom VM i fodbold, flere netaktiviteter og den almindelige løn- og prisudvikling spiller ind. Det er dog VM, der er den helt store synder. Uden den udgift havde omkostningerne været på 2009-niveau.

Øget omsætning

Omsætningen for hele TV 2-koncernen er steget med 92 millioner kroner, eller syv procent, til 1.497 millioner kroner. Der er kommet fem procent flere reklameindtægter ind, i alt 884 millioner, mens TV-abonnementsomsætningen er steget med seks procent til 483 millioner kroner og netomsætningen med 32 procent til 78 millioner kroner i årets første tre kvartaler.