TV 2-direktør gør klar til frasalg

TV 2-chef Merete Eldrup forventer at måtte sælge ud TV 2s aktiviteter, hvis EU-Kommissionen skal godkende redningsplanen for den kriseramte TV-station.

Foto: Scanpix
Skal EU-Kommissionen acceptere brugerbetaling på TV 2, kræver det efter alt at dømme frasalg af en række af virksomhedens sideaktiviteter. Administrerende direktør Merete Eldrup erkender, at frasalg højst sandsynligt bliver en del af løsningen på TV 2s problemer.

"Det er klart, at det også er en overskrift. Jeg har svært ved at forestille mig, at nogen form for frasalg ikke bliver en del af løsningen, bedømt ud fra mine informationer om, hvad EU-Kommissionen kan kræve. Jeg vil hverken sætte tid eller navn på, da det gerne skulle være en almindelig markedsproces," siger Merete Eldrup. Sideaktiviteterne tæller bl.a. tæller delejerskaber af TV 2 Sport, Jobzonen, Bilzonen, flybilletportalen Momondo og hundemagasinet Vi med Hund.

Brugerbetaling
Som Berlingske Business tidligere har kunnet berette kræver EU-Kommissionen ofre fra TV 2, hvis man skal acceptere den redningsplan, som et bredt flertal i Folketinget fredag kunne offentliggøre. En plan, der blandt andet indebærer brugerbetaling for hovedkanalen fra 2012 samt yderligere statslån i den mellemliggende periode.

En af Danmarks førende eksperter i den slags spørgsmål, Peter Vesterdorf, kontorchef i Håndværksrådet, peger på en række krav, der skal være opfyldt, hvis EU skal godkende statsstøtte som et statslån.

»Det betyder blandt andet, at TV 2 selv skal finansiere mindst 50 pct. Enten ved selv at yde noget eller låne på det private marked. Den regel er lavet for at sikre, at markedet også tror på redningsplanen,« siger han.

TV 2 har i 2008 lukket den stærkt underskudsgivende radio og gennemført en række besparelser. Derudover er der opnået politisk enighed om at sælge TV-stationens sendemaster, der ventes at give et pænt trecifret millionbeløb til at afdrage på gælden. Hertil kommer altså frasalg af nogle af sideaktiviteterne. Spørgsmålet er, hvor meget der skal til.