TV 2-chefer får bonus i krisetid

Mens TV 2 slås med store økonomiske problemer, kan en række chefer glæde sig over kontante bonusser for deres indsats i 2008.

20-80 chefer har fået mellem 10.000 og 100.000 kroner i bonus for 2008 oplyser adm. direktør Merete Eldrup til Ekstra Bladet. Uacceptabelt og dårlig stil lyder det fra S og SF, mens tillidsmand Lennart Sten får dårlig smag i munden.

”Havde vi vidst det, ville det have været en del af forhandlingerne,” siger han til avisen med henvisning til de 230 stillinger, der blev nedlagt i foråret.

TV 2s bestyrelsesformand, Lars Liebst, siger til Ekstra Bladet, at TV 2 ledelsen har haft begrænsede muligheder for at ændre på chefernes bonusser for 2008, men varsler ændringer fremover.

”Da jeg kom til, fik jeg at vide, at der var overskud. Men fremadrettet: Det her kommer vi til at lave om,” siger Lars Liebst. Adspurgt hvorfor hun ikke ændrede bonusordningerne i slutningen af 2007, da hun kendte til TV 2s økonomiske problemer, siger Merete Eldrup:

”I teorien kunne jeg have gjort det. Men du må meget undskylde – jeg havde lige et kæmpe underskud, der skulle ordnes først. I den sammenhæng er bonusordninger småbeløb. Vi kan diskutere signalværdi, men i den store sammenhæng er det ikke vigtigt,” siger Merete Eldrup til Ekstra Bladet.