TV 2 anklages for ulovlige VM-reklamer

TV 2 benytter ifølge ekspert håndboldhelte til ulovlig reklame.

Lars Jørgensen kæmper sig frem under kampen mod Tyskland - og inden reklamerne. Foto: Liselotte Sabroe
Læs mere
Fold sammen
Når TV 2 flere gange under VM-kampene i håndbold viser odds på kampens resultat, er det et klokkeklart brud på loven. Det vurderer Danmarks førende mediejurist.

»Det er i strid med den danske lovgivning om reklamer. TV 2 må bringe reklamer mellem udsendelserne og i pauserne, men ikke under sportskampe,« siger mediejurist Oluf Jørgensen til metroXpress.

Reklamerne er et tegn på, at TV 2 er under pres på reklamemarkedet, fordi blandt andre TV3, som sender fra England, er fritaget fra danske reklameregler, forklarer mediejuristen.

»Det er en meget vigtig præmis for TV 2s situation, fordi de kæmper om de samme reklamekroner,« siger Oluf Jørgensen.

Reklamestrimlen, der ruller over skærmen under kampene, viser eksempelvis, hvad oddsene er på, at Danmark vinder kampen, og hvor meget uafgjort giver i gevinst, hvis man sætter penge på resultatet hos Danske Spil. Ifølge Thomas Rørsig, som er informationschef for Danske Spil, er aftalen skruet sådan sammen, at Danske Spil betaler TV 2 for, at oddsene bliver vist. Men hos TV 2 nægter man at have brudt loven.

»Det bryder ikke loven, så havde vi ikke gjort det. Vi følger bare trop efter vores konkurrenter. Alle andre har gjort det i lang tid,« siger sportschef Frederik Lauesen fra TV 2.

Ifølge ham bidrager oddsene for kampens resultat til, at stationen får glade seere.

»Det er en serviceydelse til seeren, hvor man kan gå ind og spille, og det bidrager til seerglæden, at man kan se, hvordan andre opfatter kampen. Jeg håber, at det er en aftale, som fortsætter efter VM-slutrunden,« siger Frederik Lauesen.

Hos Socialdemokraterne kræver medieordfører Mogens Jensen imidlertid kulturministeren ind i sagen.

»Det er klart, at det ikke er acceptabelt, at de bryder loven. Det skal stoppes nu og her. Derfor vil jeg bringe sagen op til kulturministeren, som så skal undersøge, om de gør det,« siger Mogens Jensen (S).